E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, stok verisi öncesi kayıplarını korudu---

Petrol, stok verisi öncesi kayıplarını korudu

Petrol, stok verisi öncesi kayıplarını korudu
14 Mart 2017 - 06:45 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de artış göstermesi beklenen ABD stok verisi öncesi kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de zaten rekor seviyelerde bulunan ABD petrol stoklarının daha da arttığını göstermesi beklenen resmi veriler öncesi, kayıplarını varil başına 49 dolar seviyesinin altında korudu.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, önceki altı seansta yüzde 9.2 düştükten sonra fazla değişmedi.

ABD'de Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı haftalık petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin ortalamasına göre 3 milyon varil artması ve artışını 10'uncu haftaya taşıması bekleniyor. OPEC salı günü şubat ayı üretim verilerini açıklayacak. Öte yandan, Kuveyt, OPEC öncülüğündeki üretim kısıntısı anlaşmasının Haziran ayının ötesine uzatılmasını istiyor.

Petrol geçen hafta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin 1 Ocak'tan itibaren küresel arz fazlasını azaltmak için üretimi kısmaya başlamasından beri üzerinde seyrettiği varil başına 50 dolar seviyesinin altına geriledi. Fiyatlar aralık ayından bu yana ilk kez bu seviyenin altına indi. OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, üretim kısıntısı anlaşmasına uyumun Şubat ayında önceki ayın üzerinde olduğunu kaydederken, Rus Rosneft PJSC, yüksek ABD üretiminin anlaşma için "temel tehlike" olduğunu kaydetti.

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "Piyasa, ABD'de üretimin artması ile birlikte, OPEC'in anlaşmaya uyumunu izlemeye devam edecek," dedi ve "Fiyatlar muhtemelen 40 doların altına çökmeyecek. Eğer ABD'de üretim artmaya devam ederse, OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasını yılın ikinci yılına genişletmesinin imkanı yok. Zira bu fiyat artışından ABD şirketleri yararlanacak" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1 sent yükselerek Hong Kong saati ile 11:00'de varil başına 48.41 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 38 altındaydı. Kontrat Pazartesi günü 9 sent düşerek 48.40 dolar ile 29 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesinden kapandı.

Mayıs vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 5 sent yükselerek varil başına 51.40 dolara çıktı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 2.42 dolar primli seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)