E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde alımlar artıyor---

Petrolde alımlar artıyor

Petrolde alımlar artıyor
02 Aralık 2016 - 18:00 borsagundem.com

Petrol ABD verilerinin ardından kayıplarını azaltarak artıya geçti

Piyasaların uzun zamandır beklediği OPEC'in resmi toplantısından çıkan üretiminin günlük 1.2 milyon varil azaltılması kararının ardından beklenti uygulamanın nasıl olacağı yönünde sürüyor. Bu beklentiler dahilinde petrol fiyatları dün de yükselişini sürdürerek haftalık kazanca yöneldi. ABD verilerinin ardından kayıplarını azaltan petrol fiyatları aretıya geçti.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, dün yüzde 4.1 yükselerek 54.50 doları görmesinin ardından kapanışını 53.65 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Haftanın son işlem gününde ise 52.82 dolara kadar gerileyen petrol verilerin ardından şu dakikalarda yüzde 0.67 kazançla 54.02 dolar seviyesinde...

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, dün yüzde 3.3 artışla 51.06 dolardan kapandı.Yeni günde ise varil başına 50.18 dolara indikten sonra kayıplarını azaltarak yüzde 0.14 kazançla 51.14 dolar seviyesine yükseldi.

Goldman Sachs, OPEC'in üretimi düşürme anlaşmasının, ABD'de ve dünyanın geri kalanında ani bir üretim tepkisi ortaya çıkaracağını öne sürdü.  ABD yatırım bankası, "OPEC anlaşması yüksek petrol fiyatlarını değil, aşırı stokları hedef alan kısa süreli bir tedbir. İçeriğinin aksine bu karar, hem ABD'de hem de dünyanın geri kalanında ani bir üretim tepkisi ortaya çıkarır" dedi.  Goldman Sachs, petrol fiyatlarının gelecekte artması için katalizörlerin, OPEC dışındaki üreticilerin katılımını onaylaması ve İran'ın durumunun daha fazla netleşmesi gerektiğini de bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)