E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 44 dolar seviyelerinde ---

Petrol 44 dolar seviyelerinde

Petrol 44 dolar seviyelerinde
06 Mayıs 2016 - 15:50 borsagundem.com

Petrol dünkü yükselişin ardından 44 dolar seviyelerine gevşedi

Petrol fiyatları, Kanada'daki yangının üretimi olumsuz etkilemesi ve ABD'de petrol üretiminin Eylül 2014'ten bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından kayıplar yaşadı. Dün saat 16'dan sonra 46 dolar civarından düşüşe geçen brent petrol 44 dolar seviyelerine kadar gevşedi. Brent petrol şu saatlerde yüzde 2 civarı eksilerle 44.30 Dolar seviyesinde. NYMEX ise dün test ettiği 46 dolar seviyesinden gelen satışlarla yüzde 1.50 eksi ile 43.67 doların seviyesinde...

Wood Mackenzie'ye göre, ABD'nin rekor seviyelerdeki petrol stoku, Kanada'daki yangından dolayı azalabilir. ABD'de petrol üretimi, Çarşamba günü açıklanan resmi rakamlara göre, son sekiz haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Petrol bu yılın başlarında 2003'ten bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, ABD'de üretimin düşmesinin küresel arz fazlasını azaltacağı beklentisi ile sıçrama yaptı. Nisan ayındaki toplantıda üretimin dondurulması konusunda diğer ülkeler ile anlaşan İran, devlete ait petrol şirketinin bir yetkilisine göre, bir ya da iki ay içinde,üretim kotaları konusunu görüşmeye hazır olabileceğini belirtti.

Altın yatay seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)