E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatliama dünyadan tepki yağmuru---

Katliama dünyadan tepki yağmuru

Katliama dünyadan tepki yağmuru
15 Temmuz 2016 - 03:54 borsagundem.com

ABD Başkanı Obama, Nice'daki saldırıyı kınadığını açıkladı, Fransa'ya soruşturmada destek olması için ekip gönderileceğini bildirdi. AB Konseyi Başkanı Tusk da "Hepimiz için üzücü bir gün" dedi

Fransa'nın Nice kentindeki katliama dünyadan tepkiler geliyor. ABD Başkanı Barack Obama da olaydan kısa süre sonra danışmanlarından bilgi aldı ve gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Obama 'terörist saldırı olarak görünen' bu saldırıyı kınadığını açıkladı. Öte yandan Fransa'daki soruşturmaya destek olması için ekibini yönlendireceğini belirtti.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Nice'de bulunan vatandaşları için seyahat uyarısını güncelledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bölgede bulunan vatandaşlara Fransız yetkililerin uyarılarını dikkate alma uyarısında bulunuldu.

Tusk: Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa'daki terör saldırısına ilişkin, "Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) ve Asya ülkeleri arasında yapılan 11. ASEM Zirvesi için Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da olan Tusk, Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde kamyonla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tusk, saldırıyı yeni öğrendiğini belirterek, "Bu, Avrupa için, Fransa için, hepimiz için üzücü bir gün. Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz." ifadelerini kullandı.

JUNCKER'DEN SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Nice'deki saldırıyı sosyal medya hesabındaki paylaşımıyla kınadı. Juncker, "Avrupa Birliği olarak içeride ve dışarıda terörizme karşı savaşımız sürecek. Kararlılığımız, birliğimizin gücüyle denktir" ifadesini kullandı. 

"Saldırıyı gördüğüm için harap oldum"

Estonya, Letonya ve Belçika, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına tepki gösterdi.

Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajında, "Nice'teki Ulusal Gün kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkunç bir saldırıyı gördüğüm için harap oldum. Düşüncelerim Fransızlarla." ifadesini kullandı.

"Barbar terör saldırısını kınıyorum"

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de mesajında ,"Nice'teki barbar ve korkunç terör saldırısını kınıyoruz. Letonya, kederli ve üzüntü içinde olan Fransa ile dayanışma içinde." değerlendirmesinde bulundu.

Belçika Başbakanı Michel: Duygu yüklüyüm

Belçika Başbakanı Charles Michel de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, düşüncelerinin dost Fransız halkı ve alçak saldırıda hayatını kaybedenlerle birlikte olduğunu kaydederek, Nice’teki saldırıdan dolayı derin üzüntülü ve duygu yüklü olduğunu kaydetti.

Terörist kamyonla böyle saldırdı

 

Fransa'daki katliamdan ilk görüntüler

 

Saldırgan Tunus asıllı Fransız vatandaşı

 

Fransa'da kamyonlu katliam: Onlarca ölü var

Nice'daki saldırıdan dehşetin fotoğrafları

 

Fransa'da kamyonlu katliam: Onlarca ölü var

 

Ömer Çelik: Saldırıyı şiddetle kınıyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)