E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMısır ve Çin'den para değişimi anlaşması---

Mısır ve Çin'den para değişimi anlaşması

Mısır ve Çin'den para değişimi anlaşması
06 Aralık 2016 - 16:41 borsagundem.com

Mısır ve Çin büyük para birimi değişimi anlaşması yaptı

Mısır ve Çin, yaklaşık 2.6 milyar dolar değerindeki para birimi değişimi anlaşmasını imzaladı. Bu şekilde Kuzey Afrika ülkesi Mısır'ın dış rezervlerini artırmasına izin verilecek.

İki ülkenin de merkez bankaları 3 yıl boyunca sürecek bir anlaşmaya imza attı ve böylece 18 milyar yuan para birimi, aynı değerdeki Mısır pounduyla değiştirilecek. Çinli yetkililerden gelen açıklamaya göre anlaşmanın süresi ileride uzatılabilir.

Mısır Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, bu önlem Mısır ekonomisinin geniş potansiyelinin açığa çıkması ve ekonomik faaliyetlerin güçlenerek güven tesis edilmesi amaçlı alındı.

2011 yılındaki krizden ve Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden bu yana ülke rezervleri Kasım ayında son beş yılın en yüksek rakamına ulaşırken, Kahire menşeli yatırım bankası CI Capital'in yöneticisi Hany Farahat da bir açıklama yaptı ve 'Geniş rezervler daha yüksek güç anlamına geliyor' şeklinde konuştu.

Son anlaşmayla birlikte Hany Farahat'a göre merkez bankası yıl sonuna kadar 25 milyar dolar rezerve ulaşacak. Ayrıca Mısır poundu da bu hafta yüzde 0.7 dolayında değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)