E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMintay Tekstil iflas erteleme istedi---

Mintay Tekstil iflas erteleme istedi

Mintay Tekstil iflas erteleme istedi
24 Nisan 2016 - 17:56 borsagundem.com

Türkiye’nin en köklü tekstil firmalarından Mintay, iflas erteleme istedi. Ravelli markası ile gömlek üretimi yapan şirkete iki kişilik kayyum heyeti atandı

Kervansaray Yatırım Holding’in bağlı şirketlerinden Mintay Dış Ticaret Tekstil Sanayi A.Ş, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde şirketin borca batık duruma geldiği kaydedildi. Hürriyet'in haberine göre, dava başvuru dilekçesinde, şirket hakkında iflas erteleme kararı verilmesi halinde, şirketin daha rahat yoluna devam edebileceği belirtildi.

KAYYUMLAR DENETLEYECEK

Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirkete kayyum ataması yaptı. Yard. Doç. Dr. Mehmet Fethi Şua ile mali müşavir Nermin Arıcı, Mintay Tekstil’e denetçi kayyum olarak atandı. Mahkeme, şirketin dosyasını bilirkişi heyetine teslim etti.

SAHİBİ, KERVANSARAY HOLDİNG

Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması 30 Haziran günü yapılacak. Mintay Tekstil’in yüzde 99,8 hissesi halka açık konumda olan Kervansaray Yatırım Holding A.Ş’ye ait.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜKLERİNDEN BİRİ

Tekstil sektöründeki tecrübesi uzun yıllar öncesine dayanan Mintay Tekstil 2000 yılında kuruldu. Şirket, Ravelli markası ile gömlek üretimi yapıyor. Avrupa’nın en büyük gömlek üreticilerinden biri konumuna gelen Mintay’ın, Çorum ve İstanbul Beylikdüzü’nde üretim tesisleri bulunuyor. Ancak, bir süredir Çorum'da üretim yapılmıyor.

AV. ÖZEN: ŞİRKETİN DURUMU İYİ

Mintay Tekstil’in avukatı Cüneyt Özen, Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Esasında Mintay’ın kayda değer bir sıkıntısı yok. Şirket çalışıyor, üretim yapıyor. İhracata yapıyor. Dünya devlerine üretim yapıyor. Ünlü Lacoste marka ürünlerin de üretimini yapıyor. Ki kendi markası Ravelli de oldukça iyi bir noktada konumlanmış durumda. Ancak, grup şirketlerine olan kefaletler nedeni ile iflas erteleme başvurusu yaptık. Şirket, faaliyetlerini etkin bir biçimde sürdürüyor ve bu süreçten de kısa süre içinde çıkacağımızı düşünüyoruz. İflas ertelemeye olumsuz bir anlam yüklenmemeli. Bir çok firma bu sayede kurtuluyor."

GALATASARAY’IN ESKİ YÖNETİCİSİ

Mintay Tekstil'in yönetim kurulunda ise, Selim Sayılgan, Saadet Koç, Necat Tayan ve Çetin Tümer bulunuyor. Selim Sayılgan, bir dönem Galatasaray Kulübünün yönetiminde de yer aldı. Bu arada Çetin Tümer ise, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Nejat Tümer’in oğlu.

SİS İPLİK DE FAALİYETLERİ DURDURDU

Bursa’nın köklü ailelerinden Sayılganlar’ın sahibi olduğu Kervansaray Yatırım Holding şirketlerinden SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San.ve Tic.A.Ş’nin de faaliyetleri geçtiğimiz günlerde durdurulmuştu.

KERVANSARAY'DAN AÇIKLAMA

Kervansaray Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Mintay Dış Ticaret'in iflas erteleme talebi henüz mahkemece karara bağlanmadığını açıkladı.

Holding, Mintay Dış Ticaret 14 Nisan tarihinde iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvurduğunu, yapılan başvuru sonucunda, Mintay Dış Ticaret'in iflas erteleme talebinin henüz mahkemece karara bağlanmamış olup yasa ve uygulama gereği iki kişilik kayyum heyeti ataması gerçekleştirildiğini duyurdu.

Dosyanın şu an bilirkişi inceleme safhasında olup finansal tabloların ayrıca açıklanacağını belirten Holding bağlı ortaklığı Mintay Dış Ticaret'in iflas erteleme talebinin kabul edilmesi halinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden ayrıca bildirileceğini belirtti.

(Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halk25 Nisan 2016 14:04

    Komutanın oğlu birinde karısı birinde el ele düzenbazlık peşindeler.Forumlarda edilen küfürleri görmüyorlar mı elbet görüyorlardır nasıl kaldırıyorlar anlayamadım.Geniş insanlar.Yazık hem de cok yazık babasını da düşünmüyor.

  • dx25 Nisan 2016 13:05

    Borsa Gündem'imiz gerçekleri yazarken,mahkemeye verip,tehdit ediyordunuz.Güneş balçıkla sıvanmaz,helal olsun sana Gündem Ekibi,iyi ki varsın.

  • BİROL DİZDAR25 Nisan 2016 11:33

    Bu sene 15000 adet firmanın iflas erteleme talebinde bulunacağını bildirdiler. Bu durum karşısında portföylerine özel sektör firması koyan yatırım fonları da yatırımcı için çok riskli bir duruma geldi. Zira şirketlerin iflas talebi karşısında bu tahvil veya fonların değeri sıfıra düşeceğinden yatırımcılar da zarar edecekler. Yatırımcıların burada ne kusuru var? şeklinde haklı bir soru sorulabilir. Bu durumda SPK yatırımcıları koruyan bir düzenleme yapması önem arzetmektedir. Sorumlu her türlü araştırma ve denetleme imkanına sahip Portföyüne bu bono ve tahvili alan Portföy Yatırım Şirketlerinin olması gerekmez mi?

  • Mert 25 Nisan 2016 09:50

    Şirketin borçlarının on katı kadar gayrimenkul varlıkları var deniyor! Herşey çağrı yapmamak ve yatırımcının elindeki hisseleri en ucuza almak için olabilir mi? Yine hiç bir bildirim yapmamışlar

  • mert 25 Nisan 2016 09:20

    koza ipek ailesi olsa hemen saldırırlar neden spk kervanraraya yapamıyor onlar cünkü bu memlekette atını oynatan diyarbakırlılılar kozacılar kahraman maraslı cünkü inancılı insanlar haydı kervansaraya saldır s.p.k

  • MERT25 Nisan 2016 09:17

    kervansarayın sahibi diyarbakırlı ceylan insaatın sahibleri onlardan korkuyorlar hadi geregini yapsın s.p.k

  • Komutan 24 Nisan 2016 18:55

    Borsa dışındaki şirketini halka açık şirketlerin birleştireceksin bu birleşme ike halka acık şirketin bilançolarda özsermaye 4 katı düşecek ve şirket borç batağına girecek! Böyle bir şirket birleşmesi yapacaksın birse çağrı falan yapmam diyeceksin! El insaf! Komutan ailesine yakışır mı!

  • Emirhan 24 Nisan 2016 18:51

    Asıl kayyum atanması gereken Kervansaray holding! Yatırımcıydın ümmüğünü istediği gibi soktular bu güne kadar! Devlet baba siyasi olarak işine gelmeyen her şirkete istediği gibi müdahale ediyor ama kervansarayda yatırımcıyı bu kadar mağdur eden bir yönetime hiç bir müdahale olmuyor nedense

  • Cim bom24 Nisan 2016 18:45

    Gecin bunları ağalar gecin bunları paşalar, Kervansaray da yatırımcıyı ütmek için neeler neler yapılmadı ki!