E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Kuzey Irak referandumu yorumu---

Kılıçdaroğlu'ndan Kuzey Irak referandumu yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan Kuzey Irak referandumu yorumu
25 Eylül 2017 - 18:36 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak referandumu hakkında Türkiye, İran ve Irak merkezi yönetiminin ortak bir çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tartışmalı referandumuna ilişkin sorusunu yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tartışmalı referandumuna ilişkin, Irak merkezi yönetimi ile Türkiye ve İran'ın bir araya gelerek soruna ortak çözüm üretmesinin önemine değinerek, "Eğer ortak bir çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafeler alabilir." dedi.

Gündemlerindeki en önemli konunun söz konusu referandum olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu konuda Türkiye milli bir duruş sergiledi, parlamento da bu duruşun arkasında durdu. Önümüzdeki günlerde yapılması gereken iki önemli şey var. Bunlardan birincisi, Türkiye'de hükümetin ortak ses çıkarması. Üzülerek ifade edeyim farklı sesler çıkıyor. Bu Türkiye'nin itibarına zarar veriyor. İkinci önemli atılması gereken adım, süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye'nin ve İran'ın bir araya gelmesi ve bu soruna ortak çözüm üretmeleri. Eğer ortak bir çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafeler alabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASKER adını kullanan zat25 Eylül 2017 23:47

    Kötü emellerine ve fikirlerine ASKER imajı düşüncesi diye yutturabileceğini mi sanıyorsun.

  • Kemalist 25 Eylül 2017 23:25

    Helal olsun Kılıçdaroğlu! Birinci dünya savaşından sonra Türkiye İran orak çekiç Suriye nın Kürtlere karşı kurduğu pakt tekrar canlandırılmalı. Tekrar bütün ülkelerin genel kurmay kadroları ger yıl toplanarak Kürtlerin siyasallaşmasına karşı ekonomik sosyolojik psikolojik neler yapılmasını tespit etmeli

  • POLAT ALEMDAR25 Eylül 2017 21:45

    ne çözüm üretecesin kılıçtaroğlu.bunların amacı belli ikinci israil kurmak.barzani yahudi sülalesinden gelmekte .bunlardan müslümanlara dost olurmu.bunlara hiç taviz vermeyeceksin ve anladıkları dilden konuşacaksın.bunlar vatan hainleri olup, ırak savasında ülkelerini abd ye satmadılar mı.

  • Kürt25 Eylül 2017 21:44

    Alavere dalavere , kürt mehmet nöbete, tabi ya bir araya gelin, bahçeli ile petinçek i de alın yanınıza şu kürtlere derslerini verin,kürtler sizin şamaroğlanlarınız mı? Yıllardır o bölgeden kürdistan diye bahsediliyor, uyuyormuydunuz, şimdi ise kendi kaderlerini oyluyorlar, size ne oluyor.

  • ASKER25 Eylül 2017 21:44

    SEZĞİN BEY NEDER BU IŞE

  • bir araya gelinmeli25 Eylül 2017 20:44

    4 ülke, türkiye, iran, ırak, suriye birlik olup toprak bütünlüklerini korumalı. sona ilk hedef böl parçala yut sins politikalarını üreten, bataklık olan sinsi israil olmalı. müslüman ülkeler bu hainleri o bölgeden temizlemeli.

  • ASKER25 Eylül 2017 20:05

    PAŞA SEN İYİ BİLİN MERKELE DE SOR