E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab davasının ABD'li 2 savcısına soruşturma açıldı---

Zarrab davasının ABD'li 2 savcısına soruşturma açıldı

Zarrab davasının ABD'li 2 savcısına soruşturma açıldı
18 Kasım 2017 - 15:55 borsagundem.com

ABD'deki Reza Zarrab davasında son dakika gelişmesi.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 ABD'li savcı için soruşturma başlattı.

ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasıyla ilgili flaş gelişme...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ABD’de görülen Reza Zarrab dava dosyasında yer alan “belge, delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğu” gerekçesiyle New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet  Bharara ile savcı Joon H Kim hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: “ABD’nin New York Güney Bölge Mahkemesi’nde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önce soruşturmaya konu bir takım soruşturmalardaki bilgi, belge ve kayıtların delil olarak kullanıldığı iddiası üzerine yapılan inceleme ve araştırmalarda avukat Cathy Fleming’in New York Güney Bölge Mahkemesi’nde vermiş olduğu 30/10/2017 tarihli yeminli ifadeden de anlaşılacağı üzere, “Yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğunu” beyan ettiği tespit edilmiş, söz konusu 15 sayfadan ibaret yeminli ifade ABD adli sisteminden internet üzerinden temin edilerek ifadede bahsi geçen verilen kim tarafından ne şekilde elde edildiği ve mahiyetinin ne olduğu konusunda soruşturma başlatılmıştır.

ABD adli makamlarına Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı aracılığıyla herhangi bir belge, içerik ve ses kaydı verilmediği de gözetilerek; Cumhuriyet Başsavcılığımızca Adalet Bakanlığı’na yazılan 17/11/2017 tarihli Adli Yardım talebini içerir resmi yazı ile ifadede bahsi geçen ve ABD’deki yargılamada kullanıldığı anlaşılan belge, ses kaydı ve içeriklerinin ne şekilde ve ne zaman elde edildiği, kim ya da kimlerden temin edildiği, bu kişilerin nerede olduğu ve bu konusunda soruşturma başlatılmıştır.

Bu kapsamda Uluslararası hukuka, iç hukukumuza açıkça aykırı olan bu eylemler nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharaa, savcısı Joon H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalet19 Kasım 2017 00:27

    Bu soruşturma muhtemelen Kuzey Koredeki bir mahkemenin Başkan Trump'ı ölüme mahkum ettiği gibi sonuçlanacak ve suçlular kaçacak delik arayacaklardır. Aslında USA hükümetine 500 milyar dolar ceza vermek daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum, zira ülkemizde ölüm cezası kaldırıldı. USA başkanı ve avaneleri yurt dışına çıkmaları durumunda MİT aracılığı ile yakalanarak adalet önüne çıkartılmaları uzak bir ihtimal değil bence. USA bu sefer ayvayı kötü yedi.

  • Numan Ertürk18 Kasım 2017 23:54

    Bizans oyunları bunlar Bizans oyunları müttefik dost bildiğimiz abd puan kaybediyor.Türkiye nereye kadar sabreder buda merak konusu bunca tartışmalı konu varken incirlik hala kullandırılıyor.Bunu da anlamak mümkün değil.

  • FATİH FATİH18 Kasım 2017 21:58

    Aynen amerikan savunma bakanlığı na töröre destek vermek yardım yataklık yapmaktan dava açalım Törerist şantajcı amerika ve adaleti

  • Yuh olsun18 Kasım 2017 21:45

    dünyaya rezil ettiniz bizi. Gülünç duruma düşüyorsunuz Türkiyeyi yöneten zatlar.

  • gobel6618 Kasım 2017 20:30

    Türkiyeyi eski Türkiye sanıyorlar, ABD'nin FETÖŞ'cülerle attığı her adım, ABD'nin ortadoğudan silinmesine Türkiyenin güçlenmesine neden olacak bakın görün.

  • Saygilarimla18 Kasım 2017 23:45

    Dogru soyluyorsun kardes, RTE bileyini Allahtan baska kimse bukemez, Rabbimin izniylen

  • KILIÇ18 Kasım 2017 19:25

    BİR DAVADA DEAŞ VE PKK İLE İŞBİRLİGİ YAPARAK DÜNYAYI TEHDİT EDEN ÖGÜTLERİNE YARDIM YATAKLIK YAPMAKTAN AÇILMALI.

  • Sdk 18 Kasım 2017 17:54

    Abd fetö eliyle 17-25 aralık ve sonra darbe girişimi başarısız olunca bu davayı kullanarak Türkiyeye ayar vermeye çalışıyor.. Reza zarrab davasıda aslında iranın petrol ticaretinde amerika ve yahudilere komisyon vermeyip Türkiyeye komisyon yedirmesinin davasıdır. Amerika resmen dünyanın kanını emiyor haraç topluyor

  • Reis18 Kasım 2017 17:31

    Verin enişteyi alın papası :) :)

  • geç bile kaldık.18 Kasım 2017 16:33

    zarrab olduğundan fazla abartılı şeyleri itiraf ederek itirafçı olacak. zaten iran vatandaşı ve irana rüşvet v.s. ile ihanet eden adamın türkiyeye yararı olacağını sanmıyorum. ABD de CIA-FETÖ işbirliği ile bu ülkeye ihanet kumpası devam ediyor ve bu dava da öyle bir dava. türk halkı her şeyi görüyor.

  • Ataman18 Kasım 2017 17:58

    Millet herşeyin farkındaymışmış,senin hiç birşeyin farkında olmadığın çok açık.Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış hepsi bu.Açıklanan şeylere montaj yalan diyecekler kılıfını arıyorlar.

  • Turkish and usa fight18 Kasım 2017 16:17

    Türk savcilar abd savcilarina karşı bakalim kimin darası ağır gelecek. Bu ülkede he hak var ne hukuk nede siyasilerde gurur nede ahlak 550 maaş li otomat vekil var . evet deyin eveeet, hayir deyin hayiiir kukla vekilden , liderlerden bu ülkeye hayir gelmez . Başımız büyük belada amma herkes cebinin derdinde ama işin cezasını fakir halk çekecek.

  • POLAT ALEMDAR18 Kasım 2017 20:37

    Aynı fetö nün sözcüsü gibi konuşmussun.