E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEuro Bölgesi yatırım eğilimi değişiyor---

Euro Bölgesi yatırım eğilimi değişiyor

Euro Bölgesi yatırım eğilimi değişiyor
24 Ocak 2017 - 01:26 borsagundem.com

Euro bölgesinde yatırımcılar 4 yıl aradan sonra ilk kez yabancı tahvillerde satıcı oldular

Euro bölgesinde euroyu hatta ABD sabit getirili yatırım araçları piyasalarını etkileyebilecek gelişme... Yatırımcıların 4 yıl aradan sonra ilk kez yabancı tahvillerde satıcı olmaları önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Avrupa Merkez Bankası ECB tarafından yayınlanan son verilere göre, Eylül ve Kasım ayları arasında Avrupalı yatırımcılar yabancı tahvillerde alımlarından 15.99 milyar euroluk daha fazla satış yaptılar. Euro bölgesi yatırımcıları küresel tahvil piyasasında en son 2012 yılının Ağuston ayında net satıcı olmuşlardı.

ECB'nin tahvil alım programı ve negatif faizler euro bölgesinde tahvil faizlerini de rekor düşük seviylere çekerek yerel yatırımcıların kar etmek için başka bölgelere yönelmelerine neden olmuştu. Ancak son 6 ayda yatırımcılar sabit getirili yatırım araçlarında küresel ticari değişimin bir yansıması olarak satış yönünde pozisyon aldılar.

Eğer euro bölgesi yatırımcıları yabancı tahvilleri satmaya devam ederlerse bu ABD borçlanma araçları için büyük bir talep kaynağının zedelenmesi anlamına gelebilir. Bu durum ayrıca euroyu da etkileyebilir. Zira bundan sonra yatırımcılar tahvil almak için euro stmak durumunda kalmayacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)