E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar/TL teknik analizi---

Dolar/TL teknik analizi

Dolar/TL teknik analizi
05 Aralık 2018 - 10:55 borsagundem.com

Marbaş Menkul, dolar/TL için teknik analizde bulundu

USD/TRY:

USD/TRY Kurunun 2018 yılı fiyat yapısını incelediğimizde 7.2169 ile 3.7162 arasında dalgalandığını gözlemliyoruz. Ağustos ayında kur şoku olarak tanımladığımız 7.2169 zirvesi ardından, kurun Merkez Bankasının sıkılaştırma adımları ve Ekonomi Yönetiminin Enflasyonla Mücadele kapsamında attığı adımlarla 4 ayda 5.1334 noktasına kadar gerileyerek bir miktar sakinleştiğini gördük. 3 Aralık pazartesi günü Kasım ayı enflasyonunun %1.44 oranında gerilediği açıklandı. Yıllık enflasyon %25.24’ten %21.62’ye geriledi. Enflasyondaki düşüşün aralık ayında da devam etmesi bekleniyor. Kasım ayındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarında, Otomobil fiyatlarında ÖTV indirimlerinden kaynaklandığı görülüyor. Diğer taraftan gıda fiyatları gibi kalemlerde artışların bir miktar devam ettiği görülüyor.
Kurdaki harekete baktığımızda ise, enflasyon verisinin ardından 7.21 zirvesinden başlayan düşüş trendinin 5.4574 noktasına kadar alımlarla kırıldığını gördük. Alımların sebebi ‘Merkez Bankasının enflasyondaki gerilemeye göre davranıp aralık ayı PPK toplantısında faizlerde indirime gidebilir’ endişelerinin ortaya çıkması.
5.54-5.70 önemli direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Önümüzdeki günlerde 5.1321-5.70 bandında bir işleyiş beklenebilir.
*TCMB toplantısı 13 Aralık tarihinde yapılacak.

HİSSENİ SEÇ ANALİZİNİ GÖNDERELİM!

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)