E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar sakin seyrediyor---

Dolar sakin seyrediyor

Dolar sakin seyrediyor
27 Şubat 2018 - 07:59 borsagundem.com

Jeopolitik risklere paralel geçen hafta dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL yeni haftada daha sakin. Dolar dün olduğu gibi bugüne de dar bir bantta hareket ederek başladı

Jeopolitik risklere paralel geçen hafta dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL zayıf veri ve haber akışıyla bu hafta yatay bir görünüm izliyor. İç piyasada saat 10.00'da Şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksi dış piyasada ise TSİ 16.30'da Ocak ayı ABD dayanıklı mal siparişleri ve ABD tüketici güven endeksi izlenecek. Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası'nın yeni başkanı Jerome Powell'ın bugün ve Perşembe günü yapacağı konuşmalar ile ABD'de büyüme ve enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerini izleyecek. Fed ve dolayısıyla piyasa enflasyon göstergesi olarak PCE verisini yakından izliyor.

PCE öncesi ise bugün TSİ 18.00'de olması beklenen Powell'in ilk konuşması, yatırımcıların "Fed politikasının normalleşmesi" konusunda endişeli olduğu bir dönemde finansal piyasalarda önemli olarak görülüyor. Yaklaşık 10 yıl önce yaşanan finansal krizin ardından Fed yıllarca ekonomiye destek vermişti. Powell'ın konuşması doların üç yılın dip seviyesinden toparlanmasının devam edip etmeyeceğini belirleyebilir. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Geçen hafta jeopolitik gelişmelerle her iki yönlü sert dalgalanmalar görmüştük. Bu haftaya ise oldukça sakin bir başlangıç görüldü. Bu akşam açıklanacak ABD verilerine ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına kadar bu yatay seyrin korunmasını bekliyoruz. Ardından Powell'ın açıklamaları belirleyici olabilir. Haftanın en önemli verisi ise ABD PCE olacak" dedi.

Öte yandan piyasalarda jeopolitik riskler de yakından izlenirken, bankacılar küresel olumlu havanın risk fiyatlamasını engellediğini belirtiyor. Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberlerin jeopolitik riskleri artırmasıyla dolar/TL geçen hafta 3.76'lı seviyelerden 3.81'in üzerine çıkmış ancak sonrasında endişelerin hafiflemesiyle haftayı 3.78'in hemen üzerinde tamamlamıştı.

Dolar güne 3.78 lira seviyesinden başladı. Saat 16:51 itibariyle 3.7892 lira seviyesinde işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 3.7820 lira, en yüksek 3.7968 lira seviyesini gördü.

Euro ise 4.6664 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2312 seviyesinde. Gram altın 162 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.98 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)