E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar sakin seyrediyor---

Dolar sakin seyrediyor

Dolar sakin seyrediyor
13 Şubat 2018 - 09:34 borsagundem.com

ABD enflasyon verisinin açıklanması öncesinde dolarda temkinli duruş görülüyor

Küresel piyasalarda geçen hafta gözlenen sert hareketlerin ardından ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verisi öncesinde sakin ancak temkinli seyir devam ederken, bugün Hazine ihaleleri ile küresel piyasalardaki hareketler izlenecek.

Hazine bugün iki yıllık gösterge olan 13 Kasım 2019 itfalı altı ayda bir yüzde 6.5 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil ile 10 yıllık gösterge olan 11 Ağustos 2027 itfalı altı ayda bir yüzde 5.25 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek. Bugün ayrıca 1.9 milyar TL tutarında kira sertifikası ihracı yapılacak. Hazine dün gerçekleştirdiği üç ihale ile rekabetçi olmayan teklifler (ROT) dahil piyasadan 7.13 milyar TL, kamudan 1.38 milyar TL olmak üzere toplamda 8.51 milyar TL borçlandı. Hazine Şubat ayında toplam 20.1 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 16.6 milyar TL'si piyasadan toplam 21.1 milyar TL'lik iç borçlanma yapmayı programlıyor. Yurtdışında ise Asya borsaları Wall Street'in geçen haftaki sert düşüşlerin ardından yükselmeye devam etmesinin desteğiyle iki ayın dip seviyelerinden toparlandı ancak yatırımcılar yarın açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesinde temkinli kalmaya devam ediyorlar. ABD enflasyon verisi, küresel piyasalarda keskin satışlara yol açan enflasyondaki artışın hız kazandığı ve faizlerin hızla artacağı kaygılarının geçerli olup olmadığını da teyit edecek. Daha yüksek enflasyon Fed'in para politikasını beklentilerden daha hızlı sıkılaştırmasına neden olabilir.

Öte yandan Fed'in yeterince hızlı hareket edememesi ve para politikasında geride kalması uzun vadeli tahvil getirilerinin yükselmesi ile sonuçlanabilir. İki senaryoda da işlemciler ABD büyümesinin zarar görmesinden endişe ediyor. ABD enflasyon riskiyle küresel güvenin zedelenmesine bağlı olarak global piyasalarda geçen hafta panik satışları ve sert hareketler gözlenmişti. Siyasi tarafta ise ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Perşembe günkü Türkiye ziyareti izlenecek. Türkiye'nin, Suriye'de PYD/YPG kontrolündeki Afrin'e yönelik askeri harekatı 24. gününe girerken, Suriye'de bu grupların en önemli destekçisi konumunda olan ABD ile bu hafta gerçekleşecek diplomatik temaslarda iki ülke ilişkilerinin son dönemdeki en ciddi görüş ayrılığı olan bu destek konusunda zorlu görüşmeler yapılması bekleniyor. Bu haftaki görüşmeler, Ankara'nın Afrin'den sonra Menbiç'teki PYD/YPG varlığına da son verileceği ve ABD'nin Ankara'dan gelen çekilme çağrılarına rağmen Menbiç'teki askerlerini çekmeyeceği açıklamalarının neden olduğu sıcak çatışma ihtimali senaryolarının gölgesinde gerçekleşecek. 

Dolar güne 3.79 lira seviyesinden güne başladı. Dolar saat 12:48 itibariyle 3.8030 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7957 lira, en yüksek 3.8064 lira seviyesinde bulunuyor. Euro ise 4.6855 liradan işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.2318 seviyesinde. Gram altın 162.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.39'te bulunuyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)