E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.80 TL'nin üstünde---

Dolar 2.80 TL'nin üstünde

Dolar 2.80 TL'nin üstünde
02 Mayıs 2016 - 17:20 borsagundem.com

Dolar/TL, gelen alımlarla 2.80 seviyesinden seyrini sürdürüyor.

Dolar/TL dolar endeksindeki küresel zayıf seyire paralel 6 ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altına gevşedi. Günboyu 2.79 seviyesinde seyreden dolar/TL öğleden sonra gelen alımlarla 2.80 seviyesinde işlem görüyor. Saat 17.20 itibari ile yüzde 0.22  artı ile 2.8020 TL seviyesinden işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmemesi ve ekonomik göstergeleri izleyeceğini açıklaması, Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla parasal gevşemeye gitmemesi ve ABD'de büyümenin beklentilerin altında gelmesiyle dolardaki zayıflık geçen hafta belirginleşmiş, dolar/TL'de yönünü aşağı çevirerek Kasım 2015'ten beri ilk kez 2.80 seviyesinin altına gerilemişti.

Küresel piyasalardaki oynaklık nedeniyle 2.82 TL seviyelerinden beri alım öneren analistler 2.75 seviyesini hedef gösterirken, 2.80 TL altındaki seviyelerin kalıcı olmayacağını,bu seviyeler altında kademeli alım önerilerini koruyorlar. Ayrıca uzmanlar küresel piyasalardaki gelişmelerin doların hareket seyrini belirleyeceğini ifade ediyorlar.

Dolarda düşüş sürecek mi?

 

Petrol Irak ile düşmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)