E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDerimod İran ve Rusya'ya yöneliyor---

Derimod İran ve Rusya'ya yöneliyor

Derimod İran ve Rusya'ya yöneliyor
07 Haziran 2015 - 07:28 borsagundem.com

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, İran ve Rusya'da büyümeye devam edeceklerini söyledi

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, beş yıl içinde Türkiye’deki büyümelerinin sona ereceğini söyleyerek, “Şu anda 90 mağazamız bulunuyor. 2020’ye kadar 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Milliyet'in haberine göre, yurtdışında büyüme planları yaptıklarını anlatan Zaim, “Rusya’da 6 mağazamız var yılsonuna kadar 10 mağazaya ulaşacağız. Aynı şekilde 2015 sonuna kadar İran’daki 3 mağazamızı 5, Suudi arabistan’daki 5 mağazamızı da 6’ya çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  
Özellikle İran pazarına inandıklarını belirten Zaim, “Nevruz’da mağazamızda izdiham yaşandı. Kapının önüne güvenlik koyup insanları sırayla içeri aldık” dedi.

Rusya hedefi ilk 3’e girmek

Zaim, Rusya pazarıyla ilgili olarak da şunları anlattı: “Rusya’ya girdiğimiz ilk iki sene kimse yüzümüze bakmadı, AVM’lerin iyi lokasyonlarında yer bulamadık. Krizle beraber Avrupalı markalar Rusya pazarından çekilmeye başladı. Ve şimdi onların yerine biz geçiyoruz. Hedefimiz Rusya’da sektörümüzde bilinen en iyi üç marka arasına girmek. 2016’da Rusya televizyonlarında da Reklam kampanyamız başlayacak. Farklı pazarlara açılma konusunda Turquality’nin desteği de bizim için büyük bir öneme sahip.”

‘Türk insanın ayak yapısını araştırıyoruz’

Derimod olarak ayakkabıda üç noktaya odaklandıklarını söyleyen Ümit Zaim, “Bunlar, ticari, tasarım ve sağlık. İlk iki maddede şu anda iyi durumdayız. Sağlık için de yerli ve yabancı şirketlerle çalışıyoruz ve Türk insanının ayak yapısına ve ergonomisine ilişkin bir araştırma yapıyoruz” dedi.
Farklı lokasyonlar için farklı ürün grupları olduğunu kaydeden Zaim, “Derimod olarak sadece A grubuna hizmet vermiyoruz. İstinyePark Alışveriş Merkezi’ndeki mağazamızla Anadolu’daki bir mağazamızda satışa sunulan koleksiyonlar aynı değil. Anadolu’da B ve C grubuna uygun ürünlerimizi de müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ayakkabı sektöründe Anadolu’da C1 ve C2’ye hizmet veren markaların gelecek dönemde kazacağını düşünüyoruz” dedi.

400 modellik üretim

Her sezon 300 kadın ve 100 erkek modeli üretiklerini ifade eden Ümit Zaim, ayakkabıda ithalata gelen vergiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Biz yalnızca kadın ayakkabılarında ithalat yapıyorduk. Şuanda ithalatlarımız azalmış durumda. Deri ayakkabılarda yüzde 50, suni ayakkabılarda yüzde 30 ithalatımız bulunuyor. Vergi oranları örneğin her yıl yüzde 10 artırılarak yapılsaydı tüm markalar için iyi bir çözüm olabilirdi.”

‘Deri montçu olarak tanınıyorduk’

15 yıl önce cirolarının yüzde 25’ini ayakkabı, yüzde 75’ini de giysilerin oluşturduğunu kaydeden Zaim, “Şu anda ise ciromuzun yüzde 60’ını ayakkabı, yüzde 40’ını deri giysiler oluşturuyor” diye anlattı. Zaim, “Türkiye ekonomisinin güçlenmesi için marka üretimine ve marka ihracatı çok önemli. Bizim hedefimiz öncelikle bölgesel bir marka olmak. Biz girdiğimiz ülkelerde çok sayıda mağaza açarak bölgesel bir marka olmaya odaklanıyoruz. Bu süreci tamamladıktan sonra dünya markası olma yoluna girebiliriz” dedi.

‘Bu yıl 2 milyon adet üretim hedefimiz var’

İtalya’nın en büyük ayakkabı dizayn markası ile 5 yıllık bir know-how sözleşmesi yaptıklarını söyleyen Ümit Zaim, “Bu firmada iki tane Türk stilist çalışıyor. Türkiye’de ayakkabı stilistliğine ilişkin bir okul olmadığı için gençler okumak için Avrupa’ya gidiyor” dedi.
Deri ceket konusunda Türkiye’de açık ara piyasa lideri olduklarını anlatan Zaim, “Ayakkabıda bu yıl 2 milyon adet üretim hedefimiz var. Toplam ayakkabı ciromuzun yüzde 40’ını erkek ayakkabıları oluşturuyor. Adetteki erkek ayakkabıların payı ise yüzde 35” diye konuştu. 

‘Yabancı ortaklık konusunu 2017’de gündeme alabiliriz’

Ümit Zaim, önümüzdeki dönemde yabancı ortaklık planları olup olmadığı yönündeki sorumuzu, şöyle yanıtladı: “Biz Derimod olarak şu anda yurtdışı hikayemizi yazıyoruz. 2017 yılında bu konuyu gündemimize alabiliriz.”
Derimod’un 1974 yılında deri ile modayı birleştirmek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Ümit Zaim,  “41 yıldır sektörümüzde ilklerin mimarı olduk ve olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 49,52
En Yüksek: 53,00
En Düşük: 47,32
Değişim -3,47 %
FK: 45,77
PD / DD: 15,52
İşlem Hacmi 47.281.588
Toplam Adet: 965.242
Ağırlıklı Ort.: 48,99
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)