E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrexit kesinleşti! İngiltere AB'den çıkıyor---

Brexit kesinleşti! İngiltere AB'den çıkıyor

Brexit kesinleşti! İngiltere AB'den çıkıyor
24 Haziran 2016 - 09:38 borsagundem.com

Brexit refarandumunun kesin sonuçları belli oldu. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkmasını isteyenlerin zaferi kesinleşti.

Herkesin merakla beklediği referandumdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta milyonlarca seçmen, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkıp çıkmamasını oylamak için dün sandık başına gitti. Oyların tamamı TSİ 09.00 sularında sayıldı. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkmasını isteyenlerin zaferi kesinleşti. Açıklanan sonuçlara göre, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasını isteyen seçmenlerin oranı yüzde 51.9 oldu. AB yanlıları ise yüzde 48.1'de kaldı. Ortaya çıkan sonuç, hem referandum öncesi hem de oylama sürerken yapılan anketlerin neticeleriyle farklılık gösterdi. Peki şimdi ne olacak? Ayrılık kararı alan İngiltere'yi Avrupa Birliği ile iki yıllık bir müzakere süreci bekliyor.

Birleşik Krallık'ın kaderini belirleyecek olan referandumda oyların büyük bölümü sayıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, referandumda AB'den ayrılma (Brexit) yönünde oy kullananların oranı yüzde 51.9.

'AB'de kalalım' diyenlerin oranı ise yüzde 48.1.

Referandumda İskoçya (Yüzde 62'ye yüzde 38) ve Kuzey İrlanda (Yüzde 56'ya yüzde 44), AB'de kalma yönünde oy verdi. "AB'de Kal" kampı, başkent Londra hariç İngiltere'nin büyük bölümünde başarısız oldu. Galler'de de "AB'den Ayrıl" kampı kazandı. Galler seçmeninin yüzde 52.5'i AB'den ayrılma yönünde oy verirken, yüzde 47.5'i "AB'de kalalım" dedi.

Brexit ihtimali altını uçurdu

SONUÇ SABAH SAATLERİNDE KESİNLEŞTİ

Birleşik Krallık'taki toplam 382 seçim bölgesinin tamamındaki sandıklar TSİ 09.00 sularında sayıldı. "AB'den Ayrıl" kampının referandum zaferi ise oy sayımının tamamlanmasından yaklaşık bir saat önce kesinleşti.

YÜKSEK KATILIM

Birleşik Krallık seçmeninin referanduma ilgisi büyüktü.

Referanduma katılım oranı yüzde 72.2 olarak açıklandı. 46.5 milyon kayıtlı seçmenden 33 milyon 568 bin 184'ünün geçerli oy kullandığı duyuruldu.

İngiltere Merkez Bankası'ndan müdahale işareti

 

Brexit sonrası GBPUSD çakıldı

 

Petrol fiyatları yüzde 6 düştü

 

Dolar Brexit sonrası 3 TL oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)