E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3 TL olduktan sonra 2.92 seviyesinin altında---

Dolar 3 TL olduktan sonra 2.92 seviyesinin altında

Dolar  3 TL olduktan sonra 2.92 seviyesinin altında
24 Haziran 2016 - 11:20 borsagundem.com

Dolar /TL kuru referandumdan Brexit çıkması ile 3 seviyelerini test ettikten sonra gevşedi

Dolar Türk Lirası karşısında, İngiltere'deki AB referandumunun ilk sonuçlarına göre "ayrılma" (Brexit) yanlılarının hafif ağır basması sonucu ortaya çıkan endişelerle, sabah saatlerinde 3.00 seviyesinin üzerini gördü.

Dolar/TL, 3.0032 seviyesine kadar çıktıktan sonra,  2.9711 seviyesine geldi. İlerleyen saatlerde daha da gevşeyen kur şu saatlerde kazançlarını yüzde 2.27 seviyelerine düşürerek 2.91.77 seviyesine gevşedi. Piyasalarda oynaklık sürerken Dolar/TL’de önümüzdeki süreçte. 3.00 direncini kırması sonrası önce 3.06 sonra da 3.10’lara doğru bir atak görülebilir.

Tüm dünyada piyasalar, kamuoyu araştırmaların tersine, Brexit yanlılarının ilk sonuçlarda önde gitmesine sert tepki verdi. Güvenli liman niteliğindeki varlıklar güç kazanırken, risk varlıklarına satış geldi. Yen, ABD hazine tahvilleri ve altın değer kazanırken, aralarında TL'nin de olduğu gelişen piyasa para birimler,hisse senetleri, sterlin ve euro sert düşüşler gösterdi.Sterlin/dolar kuru yüzde 10'u aşan düşüş ile 1985'ten bu yana en düşük seviyede.

Brexit ihtimali altını uçurdu

 

BBC'ye göre İngiltere AB'den ayrıldı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)