E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da temkinli olma zamanı---

Borsa'da temkinli olma zamanı

Borsa'da temkinli olma zamanı
16 Haziran 2016 - 08:56 borsagundem.com

A1 Capital, 2016 yılını"beklemede kalma ve temkinli olma yılı" olarak nitelendirdi

ABD ve JAPONYA MERKEZ BANKALARI "SABİT" DEDİ
Dün akşam saat 21:00'da FED, faiz oranlarında bir değişikliğe gitmediğini açıkladı. Faiz oranları % 0,25-% 0,50 aralığında sabit bırakıldı. Beklentilerse zaten bu yöndeydi.
Dolar endeksinin halen 94'lü seviyelerde ve Dolar/TL'nin 2,92'lerde olması da, bu yöndeki beklentilerin önceden fiyatlandığının bir göstergesi olmakta.
. Bu yıl "Tek Faiz Artırımı" yapılmasını bekleyen FOMC üye sayısının artması,
. 2016 büyüme beklentisinin %2.2'den %2'ye düşürülmesi,
. "Ekonomik aktivite toparlanıyor gibi görünse de istihdam hızı yavaşladı" , Şeklindeki açıklamaları ise; bundan sonra yüksek ihtimalle "FOMC tarafından Şahin Tonların duyulmayabileceği" şeklinde yorumlayabiliriz.
Öte yandan Yellen, konuşmasında Brexit'i ön planda tutup bu durumun verebileceği zararlara dikkat çekmesi ise; halen bir risk unsuru olan "Çin" konusunun yanında faiz artırım sürecini ve yol haritasını engelleyen diğer bir ana başlık olarak yerini aldı.
Bu konuşmalardan yola çıkacak olursak; Brexit'in gerçekleştiği senaryoda tek bir faiz artırımı bile imkânsız olabilir. Diğer yandan İngiltere-AB arasındaki bu gergin süreç tatlıya bağlansa dahi, Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin olduğunu da hatırlatalım. Sonuç olarak FED'in önündeki engeller 2016'da bitmeyecek gibi görünmekte. Bu yöndeki gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.
FED'le birlikte para politikasında değişikliğe gitmeyen bir diğer kararda sabah saatlerinde Japonya Merkez Bankasından geldi. Bu durumsa, Asya ve Avrupa borsalarında güne satıcılı bir seyirle başlanmasına neden oldu. Anlaşılan o ki, para otoriteleri, küresel ekonominin oldukça hassas olduğu bu süreçte beklemeyi tercih etmekteler.
"Beklemede kalma ve temkinli olma yılı" olarak nitelendirebileceğimiz 2016'nın ikinci yarısında da bu tanımı bozabilecek bir gelişme yaşanması, şimdilik uzak bir ihtimal gibi görünmekte.
FED ve BOJ gibi iki önemli Merkez Bankası kararından sonra, saat 14:00'da İngiltere Merkez Bankasının faiz kararını takiip ediyor olacağız. Bu yöndeki beklentiler de para politikasında bir değişiklik yapılmayacağı yönünde.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16.06.2016

Dün %0,63'lük bir yükselişle 76.237 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde, gerek iç gündemin sakin geçmesi, gerek Rusya ile bozulan ilişkilerin düzelebileceğine dair düşüncelerin devamı, gerekse Bütçe fazlası verilmesi (Mali Disiplin yönündeki notumuzu artıran ve yabancı algısını olumlu yönde etkileyen bir gelişme), alıcılı seyrin öne çıkan nedenleri arasındaydı.
Bugünse Doların sakin seyri, hafifleyen veri akışı ve FED kararının geride bırakılması gibi pozitif fiyatlanabilecek gelişmeler, "İçerdeki tansiyonun yükselmemesi halinde" Endekste yukarı yönlü hareketlenmeleri beraberinde getirebilir. Fakat yurt dışı piyasalarda halen BREXIT'in fiyatlandığını (Altın sabah itibariyle 1302 Dolar/Ons seviyelerinde) ve dolayısıyla da oluşabilecek olası olumsuz bir havanın yansımalarını da görmemiz mümkün.
Dolayısıyla güvenli liman arayışlarının devam ettiği bu süreçte; temkinli adımlar atmakta ve karın cebe yakıştığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var.
Bugünün öne çıkan verilerini yurt dışında Avrupa Çekirdek TÜFE-TÜFE, ABD tarafında Çekirdek TÜFE-TÜFE, İçerde ise Yıl Sonu TÜFE tahmini oluşturmakta. 1300 Dolar/Ons'lu seviyelere gelen Altın, 1,55'li seviyelere çekilen ABD 10 Yıllıkları, Dolar Endeksi, Dolar/TL ve BİST100 Endeksinin seyri Rehberlerimiz olacaktır.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri - 16.06.2016

 

Fed sonrası BİST-100 nasıl açılacak

 

Emtia ve döviz piyasaları nasıl etkilendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalar olumsuz etkilenecektir kanımca.16 Haziran 2016 13:31

    abd faiz arttıracağından abd'li fonların dünya borsalarından kaçma durumu bu yaz ve sonunda dünya borsalarında önemli düşüşler yaratması kaçınılmaz gibi.

  • işsiz kalma tehlikesi var dünyada!!16 Haziran 2016 13:25

    fon yöneticilerinin bu yıl yanlış yapma şansı yok yani fed faizi yükseltmeye başlayınca 2 yıl içinde borsalarda hızlı düşüşlerde yakalanmak demek fon yatırımcılarının zarar etmeleri demek olabilir aman dikkat .