E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da dolar etkili olacak---

Borsa'da dolar etkili olacak

Borsa'da dolar etkili olacak
11 Mayıs 2016 - 08:41 borsagundem.com

Piyasada bugünün rehberleri dolar, petrol ve olası açıklamalar olacaktır..

"Deneyim, En Acımasız, Fakat En İyi Öğretmendir..."

Dün %0,33'lük bir düşüşle 78.802 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde, gün içerisinde olumlu havanın "oluşamaması" durumu, satıcılı seyirde etkili oldu diyebiliriz...

Sabah saatlerinde açıklanan Türkiye Cari Açık rakamının beklentilerin bir miktar altında gelmesi (Açıklanan:3,68 Milyar Dolar, Beklenti: 3,90 Milyar Dolar) kısa süreli alıcılı seyri de beraberinde getirirken, JP Morgan'ın Türk Tahvilleri için tavsiyesini, Overweight' ten Marketweight seviyesine indirmesi (Portföydeki ağırlığının düşürülmesi), endekste satıcılı seyrin ağır basmasına neden olan gelişmeler arasında yer aldı.

JP Morgan'ın bu tavsiyesinin ardındaki gerekçe ise ""Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından, dış parasal ve maliye politikaları ile yapısal reformların, gelecekteki yönünün öngörülebilirliğinin azalmasının ve belirsizliğin önümüzdeki aylarda Türk varlıkları üzerinde baskı yapabileceği" şeklinde oldu.

Dolayısıyla; piyasaların, 22 Mayısta yapılacak Ak Parti Kongresine kadarki süreçte kuliste konuşulan "Başbakan Adayı" isimlerini fiyatladığını ve bu yönde siyasi kanttan gelebilecek açıklamaları yakından takip ettiğini söyleyebiliriz.

Cuma günü Brüksel'de düzenlenmesi planlanan Türkiye-AB toplantısının, AK Parti'nin kongre kararı nedeniyle en az 1 ay süreyle ertelenmesi ise, bu konunun önemini artıracak ve daha da ön plana çıkaracak gelişmeler arasında yer almakta. Bizde bu yöndeki veri akışını yakından takip ediyor olacağız...
  

Bugün bu 14 hisseye dikkat!

Dolar endeksinin sabah hafta başından itibaren yükselişe geçtiğini ve sabah saatlerinde 94'lü seviyelerin yukarısında olduğunu belirtelim.

Dolar endeksindeki yükselişin nedenlerini; Çin datalarının olumsuz fiyatlanmaması, FED Başkanlarının ABD ekonomisine yönelik ılımlı söylemleri ve Petrol fiyatlarının 40 Doların üzerindeki seyri olarak sıralamamız mümkün olabilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.05.2016

Dünya Borsalarında da sabah itibariyle negatif bir görünümün olmaması ve Altın fiyatlarının 1270 Dolar/Ons seviyeleerindeki sakin hareketine devam etmesi, piyasalarda olumlu havanın oluşmasına yardımcı olabilecek etmenler arasında yer almakta.

Bugünün veri yoğunluğu seyrek olmakla birlikte yapılabilecek açıklamaları ve yeni gelişmeleri takip ediyor olacağız...

Günün önemli şirket haberleri - 11.05.2016

Dolar 2,95'li seviyeleri yukarı yönlü kırdığı takdirde endekste satıcılı seyrin oluşması mümkün. Öte yandan bugün şirket bilançolarının da etkisiyle hisse bazlı ve hareketli bir seans görebiliriz...

Dolayısıyla bugünün rehberleri Dolar, Petrol, BİST100 Endeksi ve Öne Çıkan İsimlerin Yapabileceği Olası Açıklamalar Olacaktır...

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)