E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu 14 hisseye dikkat!---

Bu 14 hisseye dikkat!

Bu 14 hisseye dikkat!
11 Mayıs 2016 - 09:30 borsagundem.com

İş Yatırım, piyasa raporunda bilançolarını açıklayan 14 şirkete dikkat çekti.

Piyasalar ABD ekonomisinin yavaşlamasına rağmen Fed’in faiz artışlarını ötelediği Goldilocks senaryosuna geri dönüyor.  Hisse senetleri, yüksek getirili tahviller ve emtialar bu senaryonun en çok kazandıranları. Gelişmekte olan piyasalarda ise daha seçici alışlar görülüyor.  Biz piyasalardaki yükselişin sağlam temellere oturduğuna inanmıyoruz.

Türkiye piyasaları dün dünyadan negatif ayrıştı.  MHP başkanı Bahçeli’nin grup toplantısında Ak Parti’ye desteğin terörle mücadele konusuyla sınırlı olacağını vurgulaması sonrasında piyasalar yeniden siyasi belirsizliği fiyatlamaya başladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizlerin düşürülmesinin gerekliliğini vurgulayan konuşması sonrasında uzun dönemli tahvillerde sert satışlar görüldü.

ABD ve Avrupa borsalarında yükselişe paralel Borsa İstanbul’un bu sabah yükselişle açılmasını bekliyoruz. Ancak Türk lirasında devam eden satışlar yükselişin sınırlı olacağını gösteriyor.

Beklentilerden güçlü kar açıklayan Selçuk Ecza, Trakya, Zorlu Enerji, Aselsan, Yataş, Odaş, Turcas, Tumosan ve Tuborg’un bugün endeksi yenmesini bekliyoruz. Kar performansı zayıf olan Pegasus, Karsan, Aksen, Şişe ve İndeks hisselerinde satış görebiliriz.

Piyasalarla ilgili görüşümüzde bir değişiklik yok. Dışarıda küresel risklerin içeride politik belirsizliğin arttığı bir ortamda hisse senedi, tahvil ve Türk lirasındaki yükselişleri pozisyon azaltmak için kullanmaya devam ediyoruz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 11.05.2016

 

Goldman Sachs altın tahminini yükseltti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)