E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa teknik olarak zayıf---

Borsa teknik olarak zayıf

Borsa teknik olarak zayıf
17 Mayıs 2016 - 08:39 borsagundem.com

Alan Yatırım'ın ,"teknik açıdan olumsuz görünüm devam ediyor"

Borsa İstanbul yurt içi ve yurt dışı gelişmelerden darbe alıyor...
BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü 1,04% azalış ile 76.999,70 puandan tamamladı. Endekste işlemler 76.701,16- 78.201,75 aralığından yapıldı.
Hisse bazlı hareketler Avrupa borsalarını zayıflattı...
Haftanın ilk işlem gününde, Avrupa'da Dax endeksi Whit Monday nedeniyle tatil olup, Avrupa borsalarının geri kalanında açıklanan şirket karlarının beklentileri karşılayamamasının etkisiyle zayıf seyir hakim oldu.
Yükselen petrol fiyatları ABD borsalarına destek oldu...
Dün ABD'de ise petrol fiyatları endekslerde gösterge olmaya devam etti. Güne sınırlı yükseliş ile başlayan ABD borsaları petrol fiyatlarında görülen ve yüzde 2'yi aşan değer kazancının etkisiyle haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı. Bugün ABD'de enflasyon, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri gündeme konu olacak.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 17.05.2016

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 10,9 olarak açıklandı...
Haftanın ilk işlem gününde yurt içinde Şubat ayına ilişkin işsizlik oranı verileri takip edildi. İşsizlik oranı Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan Şubat döneminde hizmet ve inşaat sektöründeki istihdam artışı ile mevsimsellikten arındırılmış bazda 2014 yılının Mayıs ayından bu yana ilk kez tek haneye gerileyerek yüzde 9.9 olurken, arındırılmamış bazda ise yüzde 10.9 olarak gerçekleşti.
Türk Lirası kırılganlığını koruyor...
Güne sınırlı pozitif seyir ile başlayan Borsa İstanbul ise günün ilerleyen saatlerinde döviz kurlarının Türk Lirası karşısında değer kazanması sonrası satış baskısı altında kaldı.Doların dünya genelinde özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanma eğilimi paralelinde Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak etti. Bununla birlikte yurt içinde siyaset sahnesinde yaşananlar Türk Lirasının kırılganlığını artırması nedeniyle Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden para birimleri içerisinde ilk sıralarda yer aldı.2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 9,76 seviyesinde değişim göstermeezken, döviz sepeti 3,17 seviyesinde günü tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri - 17.05.2016

78.500 seviyesinin aşağısında gerçekleşen kapanış sonrası endekste teknik görünüm zayıf..
Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Kısa vadeli olarak baktığımızda, bir süredir 85.000 seviyesi etrafında sıkışma yaşayan endeks geçtiğimiz hafta görülen satışlar sonrası, 85.000 seviyesini aşağı yönlü kırmış olup teknik olarak ta seyri zayıflamıştır. Endeks geniş resimde 85.000 seviyesinin aşağısında kaldığı sürece zayıf seyri devam edecektir. Bir süredir zayıf seyrin görüldüğü endekste haftanın ilk işlem gününde 200 günlük h.o seviyesi olan 78.500 seviyesinin aşağısında bir kapanış gerçekleştirmiş olması teknik açıdan olumsuz görünümü devam ettirmektedir. Bugün endekste pozitif seyrin görülebilmesi için 78.500 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Endekste aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi halinde 76.300 seviyesi arra destek seviyesi olup, 75.000 seviyesi ana destek seviyesi olarak izlenebilir.

 Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)