E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 yeni haftaya nasıl başlayacak---

BİST-100 yeni haftaya nasıl başlayacak

BİST-100 yeni haftaya nasıl başlayacak
05 Aralık 2016 - 08:52 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda BİST-100 endeksindeki beklentileri ve piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi

Haftanın son işlem gününe tepki alımları ile başlayan BIST 100 Endeksi günün devamında bu seyrini sürdürmeye çalıştı. Cuma günü ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisinin beklentilere paralel gelmesine karşın, saatlik kazançlar verisinin eksi gelmesi ile yükselişini sürdürmeye çalışan Endeks, TL’deki sert değer kaybı ve tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen haftayı %1,2 yükselişle 73.391 seviyesinden tamamladı. Yurt dışında ise İtalya referandumu öncesi aşağı yönlü bir seyir izledi. İtalya'da hafta sonunda gerçekleşen anayasa reformunun oylandığı referandumdan hayır oyu çıkmasının
ardından İtalya Başbakanı Matteo Renzi istifa edeceğini açıklaması ülkede istikrarsızlığa sebep olacağı endişelerini artırdı. Asya’da borsalar, İtalya'daki referandumdan "hayır" çıkmasının ardından haftaya satıcılı bir seyirle başlarken, Avrupa borsalarının da güne aşağı yönlü bir seyirle başlaması bekleniyor. Haftanın ilk işlem gününde piyasalar içeride bugün saat 10:00’da açıklanacak Aralık ayı enflasyon verilerini (Piyasa ve beklentimiz TÜFE’nin %0.80 gelmesi yönünde bulunuyor) dışarda ise ABD’de açıklanacak ISM endeksi verilerini takip edecek. BİST’in güne hafif satıcılı bir seyirle başlamasını
sonrasında yurt dışı ve alternatif piyasalara odaklı dalgalı bir seyir izlemesini bekliyoruz.

Yurtiçi Gündem:
Cuma günü yaklaşık 5 saat süren EKK toplantı sonrası yapılan açıklamada; döviz kurlarındaki dalgalanmalara ilişkin alınması gereken tedbirlerin haftaya açıklanacağı bildirildi Açıklamada , "Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde (Perşembe kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi Ayrıca, "Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ilişkin devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Bizim ve piyasanın Kasım ayı TUİK enflasyon beklentisi %0.80 civarında Beklentilerin gerçekleşmesi durumunda yıllık enflasyon yıllık %7.3 seviyesinde gerçekleşecek (Ekim %7.2). Gıda enflasyonu beklentimizin (%1 civarı) bir miktar altında gerçekleşirse, bu yıllık enflasyonu %7.0 seviyelerine yaklaştırır.
Öte yandan, otomobil ve hafif ticari araç satışları Kasım ayında yıllık %45 artarken, Ocak-Kasım arasında satışlar yıllık %4 artış gösterdi.

Şeker Yatırım

Piyasalarda İtalya tedirginliği

 

Avrupa borsalarında düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)