E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan son dershane açıklaması---

Başbakan'dan son dershane açıklaması

Başbakan'dan son dershane açıklaması
21 Kasım 2013 - 19:56 borsagundem.com

Rusya yolculuğu öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan dershaneler için "olması gereken bir dönüşüm" dedi

Rusya yolculuğu öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershaneler konusunda Fethullah Gülen ile bir görüşme yapmadığını söyledi. Dershaneler konusunda "olması gereken bir dönüşüm" diyen Başbakan, "şimdi gelin dershaneler yerine okullar kurun teşvik verelim diyoruz. Devlet ile hükümet ile kavga niye?" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

* Eğer kendine güveniyorsan bağımsız milletvekili olursun. Ama bu arkadaşımızın yaptığı olacak bir iş değil. Bu arkadaşımızın yaptığı bir değil iki değil üç değil.

* Benim hoca efendi ile dershane konusu hakkında konuşmam olmadı. Medya içinde olan arkadaşlarımızın dışında olan arkadaşlarımızla görüşmelerim oldu ve kendilerine düşüncelerimizi söyledim.

* Dershanelerle ilgili kasıtlı olarak kapatmakla ilgili konuşuluyor.

* Dershanecilikten okullaşmaya dönüşelim diyoruz. Özel okullardan vakıf okullarından hizmet alalım dedik.

* Bazıları hükümete şamar atmak istiyorlar. Başarının arkasında dershaneler var ifadesini asla kabul etmiyorum. Bu şu anlama gelir bütün okulları kapatın dershanelerle işi görütün. 800 bine yakın öğretmenimize hakaret olarak algılarım ben bunu.

* Biz diyoruz ki gelin dershaneler yerine okullar açın.

Biz ne suç işledik ki kapatılıyoruz gibi bir yaklaşımla bakıyorlar. Burada suç aramak suçla aramak gibi bir durum yok. Biz bir dönüşümden söz ediyoruz. Biz sağlıkta bir dönüşüm yaptık. Şehirlerde şehircilik anlayışında bir dönüşüm yaptık.

Biz bu değişimi yapmasaydık hala gecekonduların yoğunlukta olduğu yerlerde yaşıyor olacaktır.

Biz sistemde değişiklik yaptık. 35 bakanlıktan oluşan bir yöntem vardı bunların 25 bakanlığa indirdik. Bunlar hep dönüşüm. Biz 80'li ya da 90'lı yıllardaki zihniyetle mi devam ettireceğiz.

Biz bunu programlarımızda duyurmuşuz ve dershanecilikten okulculuğa geçelim dedik.

Biz dönüşüm yapıyoruz. Kapatma olayı değildir. Bunun 10 yıllık bir geçmişi vardır. Dershanecilik yapan herkese söylüyorum. Bu belli bir gruba yönelik değildir. Başarının ardında dershaneler var anlayışını asla kabul etmiyorum. Bunu kabul edersek bütün okulları kapatın dershanelerle devam edin demek.

Öğretmenlerimize saygısızlık olarak görüyorum bunu. Öğretmenlerimiz yavrularımıza hiçbir şey vermiyorlar mı.

Gelin dershaneler yerine okullar kur un ve biz size her türlü teşvik verelim diyoruz. Öğretmen fazlası varsa yazılı sınava sokmadan mülakatla devletin okullarına yerleştirelim. Daha ne diyeceğiz. Bunu devletle hükümetle böyle bir kavgaya dönüştürmek mi. Biz bunu bu şekilde ortaya koyduk. Çözümü ortaya koyduk. Eksik yerlerdeki çalışmalar tamamlandıktan sonra adımlarımı atmış olacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demir22 Kasım 2013 02:16

    dersane yerine işe yaramaz milli eğitim bakanlığını kapatın.

  • hasan basri22 Kasım 2013 01:06

    bir eğitim çalışanı olarak başbakana yüzde yüz katılıyorum.. öyle ya madem kendileri çok başarılılarmış iyi işte alsınlar sıfırdan çocuğu da kendi okullarında süper başarılı yapsınlar görelim bakalım.. öyle hazıra konmak,devletin yetiştirdiği başarılı öğrencileri alıp da bizim eserimiz diye boşa milleti kandırmanın gereği yok.. bu millet bunu yemiyor zaten!..

  • ÇIĞLIKLAR.22 Kasım 2013 00:25

    Cemaat erdoğanın KUKLASI olmuş otur dedimi oturacak kalk dedimi kalkacak yat dedimi yatacak ve bunların başındada fethullah geliyor.ALLAHIM bu ülkeyi karanlıklara gömmek isteyenlere enbüyük dersi sen verirsin bizler haklarımızı HARAM ediyoruz ve sana havale ediyoruz enkısa zamanda hepsini birden cezalandır kurunun yanında yaşta yanacak ben buna kendi adıma razıyım hiçdeğilse vereceğin afetten sonra inşallah dürüst insanlar kalır yeryüzünde.

  • Can21 Kasım 2013 23:41

    Bunun adı demokrasi çok ses var yalnız ne imiş demokrasi rejimi üzerine düşünülmeli

  • exper21 Kasım 2013 23:21

    Cemaat getirdiği gibi göndermesini de bilir. Hep birlikte göreceğiz.

  • Hacı21 Kasım 2013 22:53

    Kardeşler bu işte bir iş var kimse gücü karşısına almaz arkasına alır seçim öncesi bu işte bir iş var oyun ne acaba Sam amca bilir işini

  • hikaye21 Kasım 2013 22:43

    dersane kavgası bardağın taşan son damlası, asıl konu önümüzdeki 10-15 yıl güç kimde olacak, biri diyor sen sadece sembolik cumhurbaşkanı ol gücü bana devret sana yeterince destek olduk, öteki diyor hayır sembolik değil tam yetkili devlet başkanı olacağım gücü de sana vermeyeceğim, kavga nedeni bu yoksa kimsenin derdi eğitim kalitesi falan değil öyle olsa bugüne kadar saat başı eğitim sistemi değişmezdi

  • golden 21 Kasım 2013 22:39

    önce iyi öğretmen yetiştir iyi maaş ver devlet okullarının kalitesini artır sınıfları 25 kişilik yap doğru içerikde dersler işle üniversite sınavını da o derslere paralel yap, derslere ilgi duymayan öğrencileri elimine et sınıf standardını koru, ondan sonra dersaneler zaten işsiz kalır kendiliğinden kapanır demek ki amaç iki grup arasında başka

  • can vatanım21 Kasım 2013 22:10

    milli egitimin yetiştirdigi... diploma verdigi ..yetişmiş ...kaliteli... bilgili... ögretmenlerle ...paralı egitim verilecek... tek eksikleri diploma verememek ... parası olan cift egitim alacak ...parası olmayanı ise sınavlardan ilk etepta elenecek kontanjan acılmiş olacak...egitim parası olanın olacak...madem milli egitim okullarını dersanelere verelim.... egitim eşitligi saglansın...kalite tüm okullarda olsun derslikler 10 ..20...30...kişilik olsun.....

  • xyz21 Kasım 2013 22:07

    ben liseye giderken sınıf 50 kişilikti ve matematik hocası eski müfredatı konu olarak işliyordu. matematiğim sıfırdı. sonra ucuz bi dersaneye gittim allahtan hoca ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlattı matematiği sınıf 20 kişilikti. ve şuan güzel bir işim var. devletin okulları kesinlikle yetersiz aslada yeterli olmayacak bence dersane kapanırsa sadece zenginler üniversite okur. diğerleri de köle olur.

  • furi21 Kasım 2013 21:39

    dersaneyi kapatırsan, sınavları da kaldırmalısın..! ben çocuğuma özel ders aldıramam.ama dersaneye gönderebilirim.eski yıllarda zenginler üniversite okurdu.herhalde bunu istiyorlar..

  • Sn.Başbakan21 Kasım 2013 21:02

    %100 haklı.

  • metin21 Kasım 2013 20:55

    milli eğitim sistemi vasat.orta düzyede..öğrenciler daha iyi öğrenelim iyi üniversite kazanalım,seviyemizi yükseltelim diye dersaneye gidiyorlar.dersaneler eğitime yardımcı kurumlar.pratiğin yoğun yapıldığı kurumlar..neyini kapatıyorsun.dersaneleri kapatacağına git milli eğitim sistemini geliştir.gençlerin geleceğiyle oynuyorsunuz.iddia ediyorum dersaneler kapatıldığında üniversite sınavlarındaki başarı düşecek

  • sssss21 Kasım 2013 20:28

    Öğretmen fazlası varsa yazılı sınava sokmadan mülakatla devletin okullarına yerleştirelim... lafa bak lafa binlerce öğretmen yıllardır kpss kazanacaz da atanacaz diye anası ağlasın sen bunları oy uğruna sınavsız devlete al ...bu hak yemek değil mi hani fakir fukara hakkı he yazıklar olsun .......

  • Vatandas21 Kasım 2013 20:10

    Coook Guzel, Yillar once olmasi gerekenler, Gene birilerinin rant kapisi kapaniyor