E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAvrupa Yatırım Holding'den çelişkili açıklamalar!---

Avrupa Yatırım Holding'den çelişkili açıklamalar!

Avrupa Yatırım Holding'den çelişkili açıklamalar!
12 Ocak 2015 - 18:31 borsagundem.com

Patron halka açık şirkete kendi şirketlerini peşin parayla aldığını 2 kez açıkladı, alımlar taksite döndü, bu kez de ödeme planını bildirmedi

2012 yılının son aylarında Becerikli Namık ve İş Bitirici Tayfun imzasını taşıyan halka arzlardan biri olarak bilinen ve adını Avrupa Yatırım Holding olarak değiştiren Baysan Trafo, 17 milyon liralık hastane satın alımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalara devam ediyor.
Bilindiği üzere eski adıyla Baysan Trafo yeni adıyla Avrupa Yatırım Holding, 13/08/2014 tarihinde varlık alımı duyurusuyla alımına karar verdiği ve Şirket’in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli'ye ait olan Güden Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. ve Valide Etfal Özel Sağlık Hizmetleri Medikal İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ'nin satın alımının nakit ödeme ile gerçekleştirildiğini 07/01/2014 tarihinde KAP’a açıklamıştı. 

Yapılan açıklama üzerine yatırımcıların sorularını manşete taşıyan Borsagundem.com, halka açık şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli’nin kendisine ait 2 şirketi, 17 milyon TL gibi şirket sermayesinin 2 katını aşan bedelle peşin olarak nasıl aldığının soru işaretlerine neden olduğunu yazmıştı.

Avrupa Yatırım Holding bugün KAP’a yaptığı açıklamada bu kez, alımların taksitle 3 yıl içinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Hastanelerin satın alınmasıyla ilgili yapılacak ödemelerin ise söz konusu hastanelerin faaliyet gelirlerinden karşılanacağını açıkladı. Bu açıklama ile yatırımcı cephesi yeni soru işaretleri ile karşı karşıya bırakıldı.

Önceki 2 açıklamada nakit ödeme ile yapıldığı bildirilen alımların şimdiki açıklamada taksitle yapıldığı belirtildi. Ancak açıklamada herhangi bir ödeme planından bahsedilmemesi başka bir çelişki olarak yatırımcıların karşısına çıktı.

Avrupa Yatırım Holding hisseleri (eski adıyla Baysan Trafo) ilk açıklamanın yapıldığı
Avrupa Yatırım Holding’in bugünkü KAP açıklaması şöyle:

‘’Bir internet sitesinde şirketimizin yeni yapılanması, hastane alımları ve hastane alımlarının nasıl finanse edileceği hususları ile ilgili çıkan haberler nedeniyle kamuoyuna konu ile ilgili açıklama yapılması lüzumlu görülmüştür.

Şirketimiz satın alınan hastaneleri, Bağımsız değerleme raporlarında belirtilen 24.486.592 TL piyasa değerleri üzerinden değil nominal sermayeleri üzerinden satın almıştır.Söz konusu alımlar Şirketimizin faaliyet kapsamının ve faaliyet gelirlerinin artırılması amacıyla yapılmıştır.  Güden Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi'nin sermayesi 7.355.800 TL , Valide Etfal Özel Sağlık Hizmetleri Medikal İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim  Şirketi'nin ise 9.678.000 TL olup,  söz konusu hastane alımlarının ödemesi 3 Yıl içerisinde gerçekleştirilecektir. Hastanelerin satın alınmasıyla ilgili yapılacak ödemeler söz konusu hastanelerin faaliyet gelirlerinden karşılanacaktır. Satın alınan hastanelerin ödemelerinin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmıştır.’’

07/01/2015 tarihli finansal varlık alımları açıklaması için tıklayınız:

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=405974

13/08/2014 tarihli finansal varlık alımları açıklaması için tıklayınız:

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=378169



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 43,60
En Yüksek: 44,56
En Düşük: 43,36
Değişim 0,18 %
FK: 78,69
PD / DD: 7,18
İşlem Hacmi 48.778.330
Toplam Adet: 1.116.246
Ağırlıklı Ort.: 43,78
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)