E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın veri sonrası kazançlarını artırdı---

Altın veri sonrası kazançlarını artırdı

Altın veri sonrası kazançlarını artırdı
02 Eylül 2016 - 15:50 borsagundem.com

Altın, ABD istihdam verisi sonrası 1330 seviyesini test etti

Altının volatilitesi, yatırımcıların Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verisi öncesi, 2016 yılının en düşük seviyesine geriledi. TSİ 15:30'da açıklanan beklentiyi karşılamayan veri sonrasında ise alımlarını 1330 seviyesine kadar yükseltti.

Değerli metalin 60 günlük volatilitesi, Cuma günü açıklanacak Ağustos ayına ilişkin istihdam verisi öncesi, Perşembe günü Aralık ayında bu yana görülen en düşük seviyesine geriledi. Eylül ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimali Ağustos başındaki yüzde 18'den yüzde 32'ye tırmandı. Veri öncesi 1305 seviyesine gevşeyen ons altın veri sonrasın da ise 1330 seviyesine yükseldi. An itibari ile ise yüzde 0.82 yükselişle 1324 dolar seviyesinde...

Altın, Fed yetkililerinin yıl bitmeden daha fazla faiz artırımı olacağı yönünde sinyaller vermesiyle birlikte, 2016 yılındaki yüzde 24'lük kazancını azalttı. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Salı günü Fed'in faiz kararının “veriye dayalı” olacağını belirtmişti.

Tampa, Florida'da optionsellers.com internet sitesinin kurucusu James Cordier, “Faizlerin normalleşmesiyle ilgili herkes bekle ve gör durumunda.Eğer istihdam verisi beklenenden güçlü gelirse Eylül ayında gidilebilecek bir faiz artırımını daha olası hale getirecektir” şeklinde görüş bildirdi.

Altın yatay seyirde

 

Petrol 45 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)