E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 46.50 dolar seviyesinde---

Petrol 46.50 dolar seviyesinde

Petrol 46.50 dolar seviyesinde
02 Eylül 2016 - 16:00 borsagundem.com

Petrol ABD verisi sonrası kayıplarını sonlandırıp yüzde 1 artıya geçti

Petrol, ABD'de stokların arttığı bir ortamda, Şubat ayından bu yana en büyük dört günlük düşüşün ardından bu hafta yüzde 9.8 ile 15 Ocak'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Perşembe günü 1.54 dolar düşerek 43.16 dolardan kapandı ve böylelikle son dört seansta yüzde 9.4 değer kaybetti. Ham petrol haftanın son işlem gününde verinin beklentileri karşılamamasının ardından yüzde 1.41 yükselişle 43.80 seviyesinde...

Brent petrolü, Perşembe günü 1.44 dolar düşüşle 45.45 dolardan kapandı.Yeni günde brent petrol  45.38 dolara kadar gevşedikten sonra verinin ardından şu saatlerde yüzde 1 kazançla 46.25 dolar seviyesinde...

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 1.3 kadar yükseldi ve yaklaşık sekiz ayın en büyük haftalık kaybını bir miktar daralttı. ABD petrol stokları, Çarşamba günü açıklanan resmi rakamlara göre, geçen hafta arttı ve yaklaşık 30 yılın en yüksek seviyesindeki seyrini sürdürdü. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, varil başına 50 dolar civarındaki fiyatlarla üretimin dondurulmasına ihtiyaç olmadığını kaydederken, OPEC üyeleri bu ay piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik adımları görüşmek üzere toplanmaya hazırlanıyor.

Petrol Ağustos ayında, Eylül ayının sonunda Cezayir'de yapılacka olan gayrıresmi görüşmelerin piyasayı yönetebilmek için bir anlaşma ile sonuçlanabileceği beklentisi yüzde 7.5 yükseldi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, geçen hafta yaptığı açıklamada, üretimin dondurulmasının piyasa için olumlu olduğunu söylerken, üretimin indirilmesi seçeneğini gözardı etti. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri ile diğer büyük üreticiler arasında üretimin dondurulmasına yönelik anlaşma önerisi Şubat ayında geldi, ancak Nisan ayındaki toplantıda bir sonuç alınamadı.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejisti Evan Lucas, "Petrol oldukça volatil seyretti, ancak son bir ayda varil başında ortalama 44 ila 45 dolar civarında kaldı," dedi ve "Ancak OPEC'ten sistematik bir üretim indirimi gelmezse, ki bu olmayacak bir durum, ya da Çin'de inanılmaz bir talep gelmezse, fiyatların her iki yönde de kayda değer bir hareket yapmasını beklemiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Altın yatay seyirde

 

Avrupa borsalarının artıda açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)