E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini sürdürüyor---

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
14 Haziran 2016 - 15:30 borsagundem.com

İngiltere'nin AB'den ayrılma yolunda olması güvenli varlık olarak altının cazibesini artırıyor

Piyasalarda artan endişelerle birlikte riskli varlıklardan kaçış, altında yükselişe neden oluyor. İngiltere’nin AB’de kalıp (Bremain) kalmayacağını (Brexit) belirleyecek olan 23 Haziran tarihli referanduma ilişkin endişelerin giderek artması ve bu hafta ABD ve Japonya merkez bankaları tarafından açıklanacak para politikası kararları öncesi güvenli liman talebi, altının yaklaşık dört haftanın en yüksek seviyesinde seyretmesini sağlıyor.

2016 yılında yüzde 21 artış kaydeden ons altın dün 1287 seviyelerine kadar yükseldikten sonra kapanışını 1283 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni güne 1284 seviyesinden başlayan altın şu saatlerde yüzde 0.10yükselişle ile 1285 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlara göre teknik açıdan altında yukarı yönlü hareketlerin devamında 1286 seviyesi direnç olarak izlenecektir. Altının bu direnci de aşması durumunda 1303 hedeflenebilir. Altının 1265 desteği altına gerilemesi durumunda ise 1253 ve 1245 seviyeleri izlenecektir.

Fed'in bugün başlayacak ve 2 gün sürecek FOMC toplantısında faiz artırımı yönünde bir karar almayacağı beklentileri ile birlikte yatırımcı dikkatleri, gelecek faiz artırımları için ABD merkez bankasından gelebilecek ipuçları üzerinde olacak. Japonya Merkez Bankası (BOJ) ise Perşembe günü politika kararını yeniden değerlendirecek.

Analistler Çin'in altın talebinin durağan olması ve Hindistan'da talebin düşük kalmasının fiyatlarda güçlü bir yukarı hareketi frenlediğini vurguluyorlar.

Petrolde baskı sürüyor

 

Avrupa borsalarında düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)