E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın güvenli liman olmaya devam ediyor---

Altın güvenli liman olmaya devam ediyor

Altın güvenli liman olmaya devam ediyor
01 Haziran 2017 - 09:26 borsagundem.com

Altın fiyatları, Çin'de kötü çıkan imalat verisi ve Fed'den Kaplan'ın açıklamaları ile 5 haftanın en yüksek seviyesi yakınında

fiyatları, Çin'de iamalat sanayi göstergesinin daralma bölgesinde çıkması ve ekonomideki güçlenmenin azalmakta olduğunu işaret etmesi ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın ABD'de çekirdek enflasyondaki düşüşe ilişkin endişelerini dile getirmesinin ardından beş haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın Singapur saati ile 11:17'de ons başına 1,269.31 dolar seviyesinde yatay seyretti.

Fiyatlar 1,274.17 dolar ile 25 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve dört ay üst üste yükseldikten sonra Mayıs ayında fazla değişmedi.

Çin'de özel sektörün açıkladığı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mayıs ayında, Haziran 2016'dan bu yana ilk kez 50 seviyesinin altına inerek daralmayı işaret etti. 

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, çekirdek enflasyondaki zayıflamaya rağmen, bu yıl iki faiz artırımı daha yapılacağına ilişkin tahminini koruduğunu söyledi.

Singapur'da Phillip Futures stratejisti Bryan Lum, "Haziran ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin görüş birliği bulunurken, yatırımcılar halen uzun vadede belirsizlik olduğunu düşünüyor," dedi ve "Eğer ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi beklenenden önemli ölçüde kötü çıkarsa, Fed önümüzdeki toplantıda daha güvercin olacak ve altın mevcut zirvelerin üzerine tırmanacak" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Mayıs ayıo tarım dışı istihdam verisinin, önceki ayki 211,000 artışın ardından 180,000 artması bekleniyor.

ABD'de federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu ayın ortasında 2017 yılının dördüncü toplantısı için bir araya gelecek.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)