E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gevşiyor---

Altın gevşiyor

Altın gevşiyor
13 Mayıs 2016 - 16:50 borsagundem.com

Altın güne alıcılı başladıktan sonra gevşemeye başladı

Altın, ABD'de işsizlik başvuruları verisinin beklenmedik bir şekilde son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması ve buna bağlı olarak, metale yönelik güvenli liman alımlarının artması ile birlikte, ikinci haftaya taşıdığı kaybını bir miktar azalttı.

Ons altın dün öğleden sonra 1281/1266 aralığında dalgalı seyreden altın ilerleyen saatlerde 1261 dolara kadar gevşedi. Asya piyasalarının açılmasıyla bir miktar toparlayan ons altın 1269 seviyelerine kadar yükseldi. Güne alıcılı başlayan altın haftanın son işlem gününde yükselişlerinde zorlandı ve
ABD verileri sonrası sert bir düşüş yaşadı.Gün içinde 1276 dolar seviyelerine kadar yükselen ons altın şu saatlerde yüzde 0.32 artı ile 1267 seviyesinden işlemlerine devam ediyor.

Uzmanlara göre teknik açıdan altında yukarı yönlü hareketlerde 1305 seviyesinin çok önemli bir direnç seviyesi olduğu ve kırılması halinde 1900'lerden gelen aşağı yönlü trendin test edilebileceği düşünülmektedir. Aşağı yönlü hareketlerde ise takip edilecek seviye 200 haftalık hareketli
ortalama seviyesi olan 1255 seviyesidir.
 

Altın fiyatları bu hafta yüzde 1.6 düşerken, ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Altın genel olarak dolar ile zıt yönde hareket ediyor.

Altın bu yıl, hisse senedi piyasalarındaki kargaşa ve küresel ekonomideki yavaşlama işaretlerinin Fed'i faiz artırımında temkinli olmaya yöneltmesi ve buna bağlı olarak, doların zayıflayarak altına talebin artması sonucu yüzde 19 yükseldi. Perşembe günü açıklanan verilere göre, ABD'de işsizlik maaşı için başvurular geçen hafta Şubat 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "İşsizlik verileri Fed'in yapbozunun diğer bir küçük parçası ve muhtemelen Fed yetkililerine faiz artırımı konusunda biraz daha temkinli olması gerektiğini söylüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman'ın sorularına verdiği yazılı yanıtta, gelecekteki bir krizde negatif faizi kullanmayı göz ardı etmedi, ancak bunun son çare olarak kullanılacağını vurguladı. Diğer taraftan, her ikisi  de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkına sahip Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Kansas City Fed Başkanı Esther George, ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, faiz artırımına destek verici konuşmalar yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)