E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 5 haftanın zirvesi yakınında tutundu---

Altın 5 haftanın zirvesi yakınında tutundu

Altın 5 haftanın zirvesi yakınında tutundu
05 Nisan 2017 - 07:41 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed tutanakları öncesi son beş haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutundu

Altın fiyatları, yatırımcılara para politikasının sıkılaştırılmasının hızı ve zamanlaması ve aynı zamanda bilanço için planlara ilişkin işaretler verebilecek Fed toplantı tutanakları öncesi beş haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,254.57 dolara geriledi. Metal Salı günü yükselişini üçüncü güne taşıdı ve 1,261.34 dolar ile 27 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

ABD Merkez Bankası Fed geçen ay faiz artırımına gitti ve Fed projeksiyonları yılın kalan kısmında iki faiz artırımını daha işaret ediyor.

ABD'de bu akşam Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 15 Mart toplantısının tutanakları ve cuma günü Mart ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.

Singapur'da Phillip Futures analisti Jonathan Chan, "Bu tutanakalrla birlikte, Fed'i geçen ayki faiz artırımına iten nedenleri göreceğiz ve bunlar bir sonraki artırımın ne zaman olacağına ilişkin işaretler verebilir" dedi.

Australia & New Zealand Banking Group'un çarşamba günü notuna göre, altın ayrıca Fransa seçimlerinin yaklaşması ile birlikte siyasi belirsizliklerden de destek buluyor.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.9 artışla ons başına 280.25 yuana çıktı.

Şanghay Vadeliİşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.9 yükselişle gram başına 281 yuana çıkarken, haziran vadeli gümüş yüzde 0.4 yükselerek kilogram başına 4,208 yuana ulaştı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 18.2388 dolara inerken, platin fazla değişmeyerke ons başına 961.20 dolarda kaldı ve palladyum yüzde 0.4 düşüşle ons başına 804.02 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)