Ana SayfaŞirket HaberleriVarlık Fonu hangi şirketleri etkileyecek---

Varlık Fonu hangi şirketleri etkileyecek

1 / 4
Varlık Fonu hangi şirketleri etkileyecek
26 Ağustos 2016 - 13:30 www.borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması kanununu bugün onayladı. Kanuna göre Başbakanlığa bağlı, ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kurulacak. Şirket, stratejik yatırım planında belirtilen hedeflerle likidite, yatırım, risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, yerli ve yabancı şirketlerin paylarının, Türkiye ve yurt dışında kurulan ihraççılara ait payların ve borçlanma araçlarının, kıymetli madenler ve emtiaya dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarının fon katılma paylarının türev araçlarının, kira sertifikalarının, gayrimenkul sertifikalarının, özel tasarlanmış yabancı yatırım araçlarının ve diğer araçların alım satımını Türkiye Varlık Fonu adına gerçekleştirecek.

İş Yatırım, Türkiye Varlık Fonunun kurulması sonrası bu karardan pozitif etkilenmesini beklediği şirketleri açıkladı. Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarında, Emlak Konut hisselerinde yukarı yönlü seyrin devam etmesini bekliyoruz. Banvit hisseleri ile ilgili hedef değerimizi yukarı çekip AL önerimizi devam ettiriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kariyer yapsınlar.28 Ağustos 2016 18:44

    fetöş van yüzüncü yıl at yetiştiriciliği bölümü mezununu bile master doktora yaptırıp zıp zıp kariyer yaptırıyordu. kendi adamlarıyla her yeri ele geçirmek için. şimdi türkiyedeki tüm WC lere ceo atayalım.. yakışır..

  • Kerim27 Ağustos 2016 15:46

    fetöşcülerin mallarına el konup varlık fonuna aktarılsın iyi sermaye yapar.fetöşcüler ayrıcana çalışma kamplarında çalıştırışın fettullah gülende dahil

  • KILIÇ27 Ağustos 2016 10:14

    Yatırmcı olarak kafamız çok karıştı borsa tam bir azılı vurgun yeri .VARLIK FONU ALACAGIM.

  • kemal taşdemir26 Ağustos 2016 20:35

    Gayrimenkul sektöründeki Stoğu olan Gayrimenkul yatırım ortaklıklarını olumlu etkiler.

  • melih demir26 Ağustos 2016 14:47

    halkın ve vakıfın gayrimenkulleri organize bir grubun denetiminde** bi şeyleri baltalamaya çalışıyorlar..hisseler sürünüyor.**göya öncü olmaları lazım..adamlar siz siyasetçileri boşverin ağa da paşada biziz diyorlar sanki