Ana SayfaŞirket HaberleriBatısöke sorusu---

Batısöke sorusu

1 / 2
Batısöke sorusu
21 Eylül 2017 - 09:29 www.borsagundem.com

BEDELLİDEN GELEN YATIRIMA VE BORCA GİDECEK

SORU- Batısöke ile ilgili yorumlarınızı alabilir miyim?

Taner Şimşek

CEVAP- Batısöke’nin mali yapısı incelendiğinde de arzu edilen performansın gerisinde kaldığı görülüyor. Şirket son iki yılda gelirini düşürürken kârlılıkta da zayıf bir seyir izledi. Bu süre zarfında ilk yıl kârını düşürdü 2016 faaliyet döneminde ise zarara döndü. Bu yılın ilk yarısında da gelirdeki düşüş devam etti ve dönem sonunda yine zarar yaşandı. Şirketin mevcut gelirini artıramaması halinde 2017 dönem sonunda da zararını devam ettirmesi şaşırtmayacak. Firmanın öncelikle gelir artırıcı tedbirleri devreye alması gerekiyor. Halihazırda oluşan zarar Batısöke’nin özsermayesini zayıflatırken şirket bedelli sermaye artırımına giderek kaynak sorunu aşma yoluna gitti. 

Batısöke geçtiğimiz mayıs ayında aldığı kararla çıkarılmış sermayesini yüzde 230,15 oranında artırarak 260 milyon TL’ye yükseltti. Rüçhan hakkı ağustos ayında kullanılırken bedelliye katılmayanlardan kalan 860 bin TL nominal tutardaki paylar da 7 Eylül 2017 günü birincil piyasada satıldı. Nakit sermaye artırımının ardından toplam 181,2 milyon TL kaynak elde edildi. Şirket daha önce yaptığı açıklama ile elde edilecek fonu Söke’de bulunan çimento fabrikası alanında devam eden yeni klinker ve çimento tesisi harcamalarıyla vadesi gelen borçların ödemelerinde kullanacak. 

Şirketin sermaye artırımı sürecinde hissenin fiyat seyri de oldukça dalgalı bir rota izledi. Hisse mayıs ayından bu yana gerçekleştirdiği yukarı ataklarının devamını getiremedi. Her defasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Son olarak 13 Eylül 2017 günü 1,64 TL’ye kadar yükselse de satış baskısıyla birlikte yönünü tekrar aşağıya çevirdi. Elde ettiği nakit fonla mali yapısını toparlayan firmanın kâra geçebilmesi yukarı atakların istikrarlı şekilde devam etmesine yol açabilecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)