Arif Ünver [email protected] Arif Ünver

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’la ne konuştuk

21 Şubat 2013, 00:00 - -

Biz SPYD olarak yola çıktığımızda sektörün bütün aktörlerine gidip, sermaye piyasalarının arzu edilen seviyede gelişiminin sağlaması amacıyla 31 Ocak 2013 tarihinde İMKB Başkanı Sayın İbrahim Turhan’ı ziyaret ederek turumuzu başlatmıştık. Bugün de Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Sayın Vahdettin Ertaş’ı İstanbul ofisinde ziyaret ettik.
Son derece olumlu geçen görüşmemizde Sayın Ertaş’ın, sermaye piyasalarının gelişimi için attığı adımların, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği olarak bizleri son derece memnun ettiğini kendilerine ifade ettik. Kendileri de sermaye piyasalarının gelişerek ülke ekonomisine katkı sağlaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti. Göreve gelişi iki ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen yapılan düzenleme ve tebliğler ile tasarruf sahiplerinin korunması adına attıkları adımları devam ettireceklerini anlattı. Aracı kurum ve halka açık firmaların da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmeleri gerektiğini işaret etti.
Her şeyin devletten beklenmesinin doğru olmadığının altını çizen Sayın Ertaş, tarafların kendilerini geliştirmeleri ve üzerine düşeni yaptığı takdirde sermaye piyasalarının ülkemiz ekonomisine artan bir hızla katkı sağlayacağına dikkat çekti. Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği olarak Sayın Ertaş’ın piyasaların gelişimi adına gerekli aksiyonları alacağına inancımız artmıştır. Sayın Ertaş’ın, piyasaların gelişimi adına SPYD’nin önerilerine açık olduğunu ifade etmesi de çok önemlidir.
Konuşmamızda Sayın Vahdettin Ertaş, tasarruf sahiplerine yönelik olarak görüşlerini açıklarken: tasarruf sahiplerinin sadece ‘al-sat’tan para kazanmak yerine orta ve uzun vadeli, temettü odaklı düşünmeleri gerektiğini tavsiye etti.
Tavsiyelerini, “Hisse senedi almak önemli bir iştir; ince eleyip sık dokuyun. Eğer bilginiz yeterli değilse aracı kurumlardan ve portföy yönetim şirketlerinden destek alın. Eğer aldığınız destekten memnun değilseniz başka aracı kurumları deneyerek doğru danışmanı bulun” sözleriyle sürdürdü.
Finansal okuryazarlığın önemine dikkat çekerek bir örnek verdi; ‘Bir hastanın doktora gitmeden eczaneye gidip ilaç almasını nasıl yanlışsa, tasarruf sahibinin yeterli bilgi düzeyine sahip olmadan kendi başına hisse senedi alması da o kadar yanlıştır’ dedi.
Biz de sermaye piyasasının bütün aktörlerinin bir araya gelerek motivasyonun arttırılması için köprü vazifesi göreceğimizi kendilerine ifade ettik. Kendileri de desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. Ve kalitenin her alanda yükselmesi gerektiğinin mesajını verdi.
Biz de SPYD olarak diyoruz ki; Sermaye Piyasası Kurulu’nun piyasaların gelişimi adına yaptığı düzenlemelerin bütün aktörler tarafından sabırla desteklenmesinin gerekliliği vardır.
Yazımı önemli bir notla bitirmek istiyorum: SPYD’nin bir sonraki ziyareti Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olacak. Hemen ardından sektörün önde gelen banka ve aracı kurumlarına ziyaretlerimiz başlayacak.
Arif Ünver
SPYD YK BŞK.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster