Arif Ünver [email protected] Arif Ünver

Sermaye piyasalarında yeni bir dönem başladı

17 Mart 2013, 00:00 - -

Değerli Gündem Medya okurları, SPYD'nin yoğun temposundan dolayı bir müddettir yazamadık. Bu vesile ile Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği'ni kuralı 4 ay geçmiş, 5. aya merhaba demişiz. Kısmet olursa Nisan ayı içerisinde ilk genel kurulumuzu da yapıyor olacağız.
4 ay gibi kısa süre geçmiş olmasına rağmen, ülkemiz sermaye piyasalarında, önemli bir rolü üstlenmiş bulunmaktayız.
Bu noktada hepinizin bildiği ,fakat hatırlatmakta fayda olabileceğini düşündüğüm bir noktaya değinmek isterim; sivil toplum kuruluşları yaygın ifade ile dernekler, aynı amaca hizmet eden bireysel ve kurumsal kimliklerin bir araya gelerek dayanışma içinde oldukları topluluklardır. Bu birliktelikten oluşan sinerji, kamuoyu oluşturarak, ilgili alanda gelişimin sağlanması adına olumlu baskı unsuru olarak ortaya çıkmaktadır. Dernekler, iştigal ettikleri alana dair, karar mekanizması olmadığı gibi, icra makamı da değildir.
SPYD olarak, sermaye piyasamızın tüm aktörleri ile yoğun temaslarımız devam etmektedir. Piyasamızın arzu edilen seviyeye gelmesi adına, tasarruf sahiplerinin sorunları ve piyasamızın bütün anlamda sorunlarının aşılması adına gerek düzenleyici denetleyici otorite gerekse piyasa işleticisi tarafa ek olarak halka açık firmalarımız ve aracı kuruluşlar ile yaptığımız ,yapmaya devam ettiğimiz görüşmelerde , tasarruf sahiplerinin hassasiyetlerini ,tüzel kişilik olarak kendilerine iletiyoruz.
Ülkemizin önde gelen aracı kurum genel müdürlerine , hepimizin aynı gemide olduğu mesajını vererek, el birliği ile sermaye piyasamızın hak ettiği yere gelmesi için, tasarruf sahiplerinin önemine vurgu yaparak, detaylıca sorunları iletiyoruz.
Diğer taraftan halka açık firmalarımızdan, tasarruf sahiplerinin sıklıkla şikayetlerine konu olanlarının sahipleri ile bir araya gelerek, sizlerin sorunlarını bir kurumsal kimlik olarak iletiyoruz, sermaye piyasalarında tasarruf sahiplerinin önemini kavrayanların, bu işten karlı çıkacaklarını iletiyoruz.
Ülkemizin önde gelen televizyon ve gazetelerinde, sermaye piyasalarının hassasiyetlerini kamuoyu gündemine taşıyarak, sosyal medya vb. ortamlarda dile getirilen fakat kamuoyuna mal olmayan durumları, sizlerin sesi olarak ülke geneline duyurmaya çalışıyoruz.
En önem verdiğimiz konulardan olan bilinçli yatırımcı projesinin finansmanı için , AB den hibe almak için projemizi bitirmek üzereyiz, en kısa sürede Avrupa Birliği Bakanlığımız vasıtası ile başvurumuzu arz edeceğiz. Finansmanı sağladıktan sonra, ülkemizin her karış toprağında eğitim icraatımız başlayacak.
Son 25 yıl içerisinde, faaliyetlerine devam ettiği halde işlem sırası kapalı firmalar için imza kampanyası başlattık, imzalarınız direkt Başbakanlığımıza iletilmektedir.
Nisan ayı içerisindeki genel kurulumuz ardından, SPYD ye üye olmak çok bir hale gelecek ve internet üzerinden üye olabileceksiniz, aynı şekilde ücret ödemeden.
Özellikle İstanbul sınırları dahilinde vereceğimiz eğitimlerde, yer problemini çözmek için Büyükşehir Belediyesi ile temaslarımız olacak.
Ayrıca büyük halka arzların yapılabilmesi için kurumlar vergisi teşviği ve temettü de stopaj konusu için Maliye Bakanlığı ile temaslarımız olacaktır.
Son olarak bir müracaatımızdan bahsetmek isterim, 6362 sayılı yeni sermaye piyasası kanunu dahilinde oluşacak Türkiye Sermeye Piyasaları birliği ne üye uygunluğu için müracaatta bulunduk, çünkü tasarruf sahiplerinin içerisinde olmadığı bir birlikteliğin olamayacağına inancımız tamdır. Eğer ilgili yeni birlik sadece bir meslek kuruluşu ise o vakit adı doğru değildir, eğer adı Türkiye Sermaye Piyasaları birliği ise o birliktelik tasarruf sahipleri olmadan sağlanamaz. O vakit adı Türkiye sermaye piyasaları kurumları birliği olmalıdır.
4 aylık süreçte mesai verdiğimiz ana başlıkları sizlerle paylaşmak istedim. Detaylara girmeden, sizlere neden daha sık yazı yazamadığımızı izah etme ihtiyacı duydum.
2013 yılı sermaye piyasamız açısından çok önemli, rehabilitasyon dönemi , yapılanma ,yenilenme dönemi olarak öne çıkıyor. Tasarruf sahipleri dahil herkesin üzerine düşeni yapması gereken bir süreçtir, aksi takdirde arzu edilen yapıya ulaşmak kolay olmayacaktır.
Saygılarımla
Arif ÜNVER
SPYD YK BŞK.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster