E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZoom kurucusu 6 milyar dolarlık hisse bağışladı---

Zoom kurucusu 6 milyar dolarlık hisse bağışladı

Zoom kurucusu 6 milyar dolarlık hisse bağışladı
09 Mart 2021 - 09:43 borsagundem.com

Pandemi ile birlikte kullanımı zirve yapan ve değeri katlanan Zoom’un CEO'su 6 milyar dolarlık Zoom hissesini bir vakfa bağışladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Zoom Video Communications Inc.'in CEO'su Eric Yuan, şirketteki hisselerinin üçte birinden fazlasını bağışladı. Yuan, geçen hafta online görüşme teknolojisi firmasının yaklaşık 18 milyon hissesini hediye etti. Bu hisselerin değeri, cuma günkü kapanış fiyatına göre yaklaşık 6 milyar dolardı.

51 yaşındaki Yuan, geçen ay Zoom hissesinin bir kısmını işadamı oğlu Richard'a veren Hong Konglu milyarder Li Ka-shing de dahil olmak üzere, son zamanlarda hisse senedi bağışlayan dünyanın mega zenginlerinin diğer üyelerine katıldı. Dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos, geçtiğimiz yıl iklim değişikliğiyle mücadele için verilen 10 milyar dolarlık taahhüdü desteklemek için Amazon.com Inc. hisselerini bağışlamıştı.

Pandemi sırasında Zoom’un ana ürününe olan talep hızla artarken Yuan, dünyanın en zengin insanlarından biri haline geldi. Hisse senedi geçen yıl neredeyse % 400 arttı.

 

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, geçen Mart ayından bu yana 9,2 milyar dolarlık artışla, transfer öncesi net 15,1 milyar dolar değeriyle dünyanın en zengin 130'uncu kişisi. Şirket ayrıca Tiger Global Management'tan Chase Coleman ve Tayvanlı yatırımcı Samuel Chen de dahil olmak üzere diğer hissedarlara büyük kazançlar sağladı. Li’nin Zoom hissesi artık net değerinin neredeyse beşte birini temsil ediyor.

Çin'de doğan Yuan, Silikon Vadisi'ne taşınmadan önce sekiz kez ABD vizesi almaya çalıştı ancak başarısız oldu. Rakip video konferans grubu WebEx Communications'ın ilk çalışanı olarak Zoom'u 2011'de kurdu ve kısmen üniversitedeyken uzun mesafeli bir ilişkiyi sürdürmenin zorluklarından ilham aldı. Wall Street Journal, hisse devrini pazartesi günü erken saatlerde bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)