E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZikirmatikli bala 91 bin lira ceza---

Zikirmatikli bala 91 bin lira ceza

Zikirmatikli bala 91 bin lira ceza
13 Şubat 2015 - 04:23 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı zikirmatik ve seccade gibi ürün hediyeli bal satışı yapan firmalara ceza yağdırdı, tüketicileri uyardı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir süre önce televizyondan bal satan bir firmayı şikayet üzerine incelemeye aldı. Bakanlık, firmanın televizyondan “Bal alan ilk 100 tüketiciye hediye olarak zikirmatik ve seccade göndereceğiz” bilgisinde saccade ve zikirmatiğin piyasa fiyat bilgilerine yer verilmediğini belirledi. Bu ifadelerin tüketiciyi aldattığına ve yanılttığına karar veren bakanlık bal satan firmaya 91 bin lira idari para cezası kesti. Bakanlık, zikirmatik ve seccade hediyesiyle satınlan bal reklamlarını da durdurdu. 
Bakanlık başka bir bal tanıtımında “Aldığınız balı 7 gün içinde iade edebilirsiniz” ifadesininin de tüketiciyi aldattığına karar verdi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren mesafeli sözleşmelerde tüketicinin cayma süresinin 14 gün olduğuna dikkat çeken bakanlık, tüketiciyi kandıran firmaya 200 bin liralık ceza verilmesine hükmetti. 
Bakanlık, reklamlarda tüketicinin bilgilendirilmesine yönelik açıklamaları içeren, “Müşteri malı teslim aldığı veya sözleşmeyi imzaladığı tarihten itibaren hiçbir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden malı ve hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Satıcı veya sağlayıcıya malı iade edebilir” altyazılarının metin boyutunu mevzuat hükümlerine aykırı bularak 88 bin lira ceza verdi.  (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)