E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi---

Zeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi

Zeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi
14 Aralık 2022 - 22:00 borsagundem.com

Torba yasa teklifinde yer alan zeytinliklerin madenciliğe açıklamasına ilişkin madde geri çekildi

AK Parti’nin Meclise sunduğu torba yasa teklifinde yer alan zeytinliklerin madenciliğe açılmasına ilişkin madde geri çekildi.

Yasa teklifinin Meclis Sanayi Komisyonundaki görüşmelerinde zeytinliklere ilişkin 1’nci maddesinin tekliften çıkarılması için önerge verildi.

Önergenin gerekçesinde daha sonra değerlendirilmek üzere maddenin geri çekildiği belirtildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Zeytinliklerle ilgili maddeyi çekmeyi öneriyorum ama gelecekte enerji ile ilgili bir kriz olursa vebali boynunuzadır” dedi.

'ZEYTİN İÇİN ADALET' PANKARTI AÇILDI

Yasa teklifinin görüşmeleri öncesinde muhalefet partileri Meclis Dikmen kapıda sivil toplum örgütleri, Akbelen Ormanı için direnen İkizköylülerinde katılı basın toplantısı yaptılar. Zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına sloganlar ile tepki göstererek, “Zeytin için adalet” pankartı ile basın bildirisi okudular.

Meclisteki Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Maden Kanunu'na geçici madde eklenerek zeytinlikler madencilik faaliyetine açılıyordu. Teklife göre, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte ruhsat sahibi veya rödövansçı olan gerçek veya tüzel kişiler tarafından ülkenin elektrik ihtiyacını karışlamak için yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlarda veya fiili olarak üzerinde zeytinlik bulunan alanlara denk gelmesi ve faaliyetin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmadığı durumlarda Bakanlık tarafından izin verilebilecekti.

Ekonomiye ilişkin "torba" yasa yürürlüğe girdi

 

Torba teklifinin 17 maddesi daha kabul edildi

 

'Torba' kanun teklifinin 25 maddesi görüşüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost14 Aralık 2022 23:09

    Buna tevessul etmek bile hatalidir, bu kacinci kez oldu, bu tip isleri dusunmek bile insafsizliktir.

  • vtds14 Aralık 2022 22:47

    bu gecmisteki malum asteriks oyunu olmasin. maden cikartilir tekrar oralar agaclandirilir

  • Sai14 Aralık 2022 22:44

    Siyahı zaten yiyemiyoruz ama çekinmeden yiyebildiğimiz bir yeşil zeytin kaldı. Peynir siyah zeytin vs diğer kahvaltılıkları altın yiyormuş gibi ucundan ucundan ancak yer durumdayız. Yeşil zeytinde giderse elden bittik.

  • Fhr14 Aralık 2022 22:28

    Madem o kadar kıymetli her yere zeytin ağacı ekelim..ağacı 1-2 km öteye taşırsın yine aynı zeytini alırsın .ama olmayan yerde maden ararsan baş alırsın sadece .

  • Mucise Reis : )14 Aralık 2022 23:43

    toz altın varsa maden işliyorsa siyanur havuzları kurulur, öyle böyle toprağa karışır. içilen sular zehir olur. ölüm saça hastalık saçar... taş toprak tozları km2 lerce mesafeye yayılır bitkilerin zeri yağrakları to zolur büyümez, verim düşer tarla vb ağaçlarda. arılar böcekler vb olmaz ve çiçeklenme olmadığından mahsul alınmaz etrafda, hiç ömründe merak edip bir makale okudun mu ? tok a haber açıp zeytınlıkları taşıma olayını çözüm diye mi izledin :D

  • E g.14 Aralık 2022 22:27

    BİR KÖYDE DEĞERLİ MADEN ÇIKAR İSE KURULACAK MADEN FABRİKASININ SATIŞ GELİRLERİNİN %50 Sİ O KÖYDE İKAMET EDENLERE ÖDENMELİDİR ZEYTİNLİKLERİNİ MEYVE AĞAÇLARINI KESİP GELİRLERİNİ YOK ETMEK YAĞMACILIKTIR YAĞMACILARLA ONLARI DESTEKLEYENLER CEZALANDIRILMALIDIR

  • xxx14 Aralık 2022 22:44

    devlet zaten degerinde istimlak bedelini oduyor fazlasiyla maden cikarildiktan sonra tekrar agaclandirilir

  • xzc14 Aralık 2022 22:23

    yer altindaki maden ne olacak maden cikartilir sanra tekrar agaclandirilir

  • Mucise Reis : )14 Aralık 2022 22:13

    Ya zeytin mi ? altın mı ? Zeytin ektin mi 100 yıllık hasat elde edersin. dünyaca karşılığı vardır ürünün... altın ize o zeytin ağaçlarının 10 yıllık gelirisi verir sizlere... 1 ton topraktan kaç bi rkaç gr altın tozu... Gerçekten aklı başında birileri  Zeytinlerin altından daha kıymetli olduğunu, m2 yere göre gelirini çok olduğunu, hemde yüzyıll boyunca ülke ekonomisine fayda ettiğini görmeli. Bir sürü odun , odun gibi karar almaktan bıkmadı... Zeyin hazılatını satarsın, enerjını satın alırsın. Taş değil zeytin bu...