E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZengin yatırımcıların borsa çelişkisi---

Zengin yatırımcıların borsa çelişkisi

Zengin yatırımcıların borsa çelişkisi
20 Temmuz 2020 - 13:00 borsagundem.com

Mart ayından bu yana güçlü bir yükselişte olan Wall Street borsaları zengin yatırımcıları çelişkiye düşürdü. Varlıklı yatırımcılar borsalara güvense de yatırım için dikkatli davranmayı tercih ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsası Mart ayı dipten o kadar hızlı toparlandı ki birçok varlıklı yatırımcı bundan sonra ne yapacaklarından emin değil. Milyoner yatırımcılar, piyasa ve ekonomi konusunda çeyrek öncesine göre daha iyimserler. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri art arda üç haftayı kazançla tamamladı. Ancak CNBC’nin haberine göre, korona virüs vakalarının Temmuz ayında artmaya devam etmesiyle ve ABD başkanlık seçimleri anketlerinde Demokrat başkan adayı Joe Biden'a desteğin arttığını göstermesiyle, varlıklı yatırımcıların çoğu hisse senetlerine yatırım yapmaya ikna olmadı.

E-Trade Financial'ın Sermaye Yönetimi Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Mike Loewengart, "Duygusal bir bakış açısıyla, insanlar hala bu yükselişin devam edeceğinden emin değiller, hala anlamaya çalışıyorlar ve son birkaç aydır risk varlıkları gerçekten önemli ölçüde yükseldi" dedi. Loewengart varlıklı yatırımcılarla alakalı, “Yaşananlara bakılırsa hala iyimserler, ama ihtiyatlılar" ifadelerine yer verdi.

E-Trade Financial’ın en son yatırımcı anketine göre, kendi başlarına yönettikleri bir aracı hesapta 1 milyon dolar veya daha fazla olan yatırımcılar arasında boğa piyasası tercihindeki yükseliş son üç aylık dönemde %13 artarak, %41'den %54'e yükseldi. Söz konusu yatırımcıların ABD hisse senetlerindeki yükselişin gücüne ikna olma olasılığı daha yüksek. Varlıklı yatırımcıların %43'ü üçüncü çeyreğin ABD borsalarında pozitif yönde sonlanacağını öngörüyor. Hisse senetlerinin düşeceğini düşünenlerin oranı son çeyrekte %57'den %42'ye düştü. Ancak E-Trade anketine göre, nakit paradan yeni pozisyonlara taşınacaklarını söyleyen varlıklı yatırımcıların yüzdesi %24'ten %7'ye düştü.

Teknoloji hisselerinin rallisi bitti mi?

Zenginlerin yatırım kulübünde nakit artışı

Ultra varlıklı yatırımcıların bulunduğu TIGER 21 yatırım kulübü üyeleri arasında nakit seviyeleri tüm zamanların en yüksek düzeyinde. Bu yatırımcılar, ABD hisse senetlerinde varlıklarının sadece %21’ini tutarak, özel sermaye ve gayrimenkule öncelik verme eğilimindeler. Ancak TIGER 21'ın Kurucusu Michael Sonnenfeldt, haziran ayında üyeleriyle yaptığı bir ankette nakit seviyeleri %19'a varan düzeylerde yükselttiklerini bildirdikleri belirtiyor. Sonnenfeldt bu yükselişin "dikkat çekici" olduğunu belirtti. TIGER 21'ın Kurucusu, "Bunun, son on yıldan uzun süredir gördüğümüz en büyük ve en hızlı varlık tahsisi değişimi olduğunu istatistiksel olarak söyleyebilirim" ifadelerine yer verdi.

TIGER 21'ın verilerine göre ultra zengin yatırımcıların Finansal Kriz’den bu yana nakit seviyeleri %11’den hiç az olmamıştı. Fakat Sonnenfeldt’in ifadelerine göre korona virüs sürecinden önce nakit seviyelerinin %12’den %19’a bu hızla fırladığı başka bir dönem gerçekleşmedi.

Loewengart, ülke genelinde yeni vakalardaki ani artışların yatırımcılarda baskı yarattığını, ancak borsalardaki yükselişin devam etmesinin yatırımcılarda sindirmeleri gereken bir çelişkili yarattığını söyledi. TIGER 21'ın Kurucusu, “Piyasanın yükselmeye devam ettiğini ve politika müdahalesi sayesinde yatırıma elverişli bir ortam oluştuğunu görüyorlar. Ancak kamu sağlığı krizinin işaretlerini de duyuyorlar. Ortada net bir resim yok ve biliyoruz ki net bir resim olmadığında varlıklı yatırımcılar dikkatli davranmaya yatkındır” dedi.

 

Citigroup'a göre altının 2 bin doları test etmesi an meselesi

 

Borsa İstanbul'da bu hafta gözler Merkez'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT20 Temmuz 2020 14:57

    neyine endişe ediyorsunuz.bizim borsaya geleceksiniz. koyacaksınız derin hissenin (Önder Tavukcuoğlu) nin herhanği bir hissesine 5-40 kat alıp çıkacaksınız.deva-anadolu isuzu. rtblt

  • aykut elmas20 Temmuz 2020 22:05

    Sorun o hisseleri tutturmakta 🙂

  • Vb20 Temmuz 2020 18:31

    Kendi adıma, guvendigimden değil ama farketmemi sağladığından , hasbelkader gözüme çarpan listesindeki 2 senetten kar ettim, bir kaç kat artmış hisselerini ise tehlikeli buldum