E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZengin yatırımcılar altını sevmedi---

Zengin yatırımcılar altını sevmedi

Zengin yatırımcılar altını sevmedi
31 Temmuz 2020 - 14:38 borsagundem.com

Altındaki ralliye rağmen Goldman Sachs’ın Servet Danışmanlığı Birimi’nden yapılan açıklamaya göre servet sahibi yatırımcılar portföylerinde altını tercih etmiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altındaki yükselişin ardından servet sahibi yatırımcıların nasıl bir pozisyon alacağı da merak konusu haline geliyor. Goldman Sachs’ın Hususi Servet Danışmanlığı Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Sharmin Mosavvar-Rahmani servet sahibi yatırımcıların portföylerinde altın varlıklarının bulunmadığını belirtiyor. Rahmani’ye göre altın aşırı değerlendi ve bankanın özel müşterilerinin arasında yeri yok.

Mosavvar-Rahmani CNBC’ye verdiği röportajda, “Bizim görüşümüze göre altın sadece ABD Doları’nın değer kaybedeceğine dair güçlü bir görüş oluştuğu zaman uygun olabilir. Biz bunun olacağını düşünmüyoruz. Bize göre dolar reserv para birimi statüsünü koruyor. Dolar bir miktar fazla değerlendiği için ucuzlayabilir fakat bu durum doların değerini kaybedeceği aşırı bir enflasyona yol açacağı ve altının iyi bir alternatif haline geleceği anlamına gelmiyor” ifadelerine yer verdi.

Stratejik ve teknik açıdan altının portföylerde yeri yok

Goldman Sachs yetkilisi altının enflasyon karşısında çok da iyi bir koruma olmadığını belirtiyor. Zira altın herhangi bir gelir sağlamıyor ve ekonomik büyümeyle ve kurumsal bilançolarla bağlantılı değil. Bu nedenle Goldman Sachs’ın Varlık Yönetimi Birimi altına stratejik açıdan dengeli bir portföyde yerinin olmadığına inanıyor.

Taktiksel açıdansa Mosavvar-Rahmani doların daha şiddetli bir düşüş göstermediği ve dünya çapında reserv para birimi özelliğini kaybetmediği sürece altına yatırımın çok zor bir ihtimal olduğunu belirtiyor.

Mossavar-Rahmani, "Altınla ilgili tüm bu heyecan ve yaygara oluşmasına rağmen satın aldığımız bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Bankanın servet danışmanlığı biriminden yapılan açıklamalara rağmen Goldman Sachs’ın Emtia Birimi aksi yönde beklentiler öne sürüyor. Emtia birimi tahminlerine göre altının onsu gelecek 12 ay içerisinde 2.300 dolar ile 2.000 dolar arasında değerlenecek.

Altın 2 bin dolara adım adım... Tarihi zirveyi gördü

 

Altın milyarderleri ralliden 3 milyar dolar kazandı

 

Dolar haftanın son gününde ne kadar oldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)