E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy Rusya’nın 3 talebine yeşil ışık yaktı!---

Zelenskiy Rusya’nın 3 talebine yeşil ışık yaktı!

Zelenskiy Rusya’nın 3 talebine yeşil ışık yaktı!
28 Mart 2022 - 08:48 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasında bu hafta gerçekleşecek barış görüşmelerine saatler kala Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın bazı şartlarını kabul edebileceklerinin sinyalini verdi.


Rusya ile Ukrayna arasında bir ayı aşkın bir süredir devam eden savaşın bu hafta kritik bir eşikten geçmesi bekleniyor. Rusya ve Ukrayna'dan yetkililer bu hafta Türkiye'de tekrar masaya otururken, kritik görüşmeye saatler kala Zelenskiy, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, şartların yerine getirilmesi durumunda Ukrayna’nın Rusya’nın bir süredir bastırdığı tarafsızlığını ilan etme, NATO’dan vazgeçme ve nükleer silah geliştirmeme gibi taleplerine onay verebileceğini söyledi.

Sözcü'deki habere göre; Moskova’nın bir süredir Ukrayna’dan istediği AB ve NATO’ya girmeme talebine şartların yerine getirilmesi durumunda sıcak bakılabileceğini söyleyen Zelenskiy, Rus gazetecilerle konuştu.

Zelenskiy, “Güvenlik garantisi, tarafsızlık ve ülkemizin nükleer silahsız statüsü, biz bunlara hazırız. Fakat en önemli şey savaşı Rusya’nın başlatmış olması” ifadesini kullandı.

Zelenskiy’nin Rusça konuştuğu röportaj, Rus denetleme kurulu tarafından engellenmeye çalışıldı.

Gazeteciler hakkında soruşturma başlatılması da gündemde olurken, Zelenskiy amacının savaşı olabildiği kadar hızlı bir şekilde bitirmek ve Rusya güçlerinin ele geçirdiği yerleri bırakmasını sağlamak olduğunu da vurguladı.

Zelenskiy röportajda, “Rusya liderinin Ukrayna’nın savaşı yüzde 99.9 çiçekler ve gülücüklerle beklediğini düşünüyorum. Savaşın üçüncü ya da dördüncü gününde Kiev’de zafer kazanacaklarını düşünüyorlardı” dedi.

Kabine Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomi gündemiyle toplanıyor

 

Oscar törenine Ukrayna gerginliği damgasını vurdu

 

Çavuşoğlu: Rus oligarklar Türkiye’ye gelebilirler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran28 Mart 2022 11:24

    İnsan kazanamayacağı savaşa  girmemelidir!   Yazık ki  o ülkenin insanları yine Batının kahpeliği uğruna harcanmış olacak.  Bu tipler kripto tiplerdir.  Nerden estiğini çok geç anlarsınız!   Devlet aklı çok farklı bir şeydir.  Avami  ve sıradan mantıkla size birileri empoze etmeye çalışıyorsa çok büyük ihtimal ile bir çapanoğlu vardır.  Sansaryan ve ekibinin yaptığı gibi!  

  • xyz28 Mart 2022 09:44

    Vatan haini görmek istiyorsanız. Bu adamın suratına bakın. Anlaşmaya yakınsan niye ülkeni bu hale getirdin be maşa. Rahmetli Atatürk'ü emperyalizme ve isgalcilere verdiği mücadelede daha iyi anlıyorum. " Ya İstiklal Ya Ölüm " bu bir Rus ile başa çıkamadı. Yok zaman işgal edilen ülkede yapìlan mücadelenin kıymeti daha iyi anlaşılıyor.

  • baran28 Mart 2022 11:19

    Güzel ve mantıklı bir yorum!

  • Ölen ölür28 Mart 2022 09:41

    Şartları kabul edin tabi bunca sefalet savaş yaraları tamam ya oldu bitti dersiniz.