E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYüzde 3'ü ne zaman görür?---

Yüzde 3'ü ne zaman görür?

Yüzde 3'ü ne zaman görür?
24 Ağustos 2013 - 10:22 borsagundem.com

Yakın dönemde ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3'ü test edip etmeyeceği sorgulanıyor

ABD'de 10 yıllık tahvil faizlerindeki hızlı yükseliş sonrası faizlerin yüzde 3'ü ne zaman göreceği sorgulanmaya başlandı.
10 yıllık faizler haftaiçinde sert bir yükseliş trendi içerisine girerek 2011 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 2,93'ü test etti. Dün  birinci el konut satışlarının beklenmedik düşüş kaydetmesinin ardından 10 yıllık faizler 2,81'e gevşemiş olsa da, faizlerde yükselişin sürmesi bekleniyor.
CNBC'nin haberine göre, analistler, 10 yıllık faizlerde kan kaybının sürmesini ve iki hafta içinde psikolojik olarak önemli seviye olarak görülen yüzde 3'ü test etmesini bekliyorlar.
Societe Generale, Cuma günü yayımladığı notta, ''Yaz gözyaşlarıyla sona eriyor..Risk algısı yakın dönemde tahvillerde fırsat sunabilir fakat uzun dönemde değil..'' yazdı.
Socgen ise, faizlerin Eylül ayı başında tarımdışı istihdam verisi açıklandığında yüzde 3'ü test edeceği öngörüsünde bulundu. Öte yandan Barclays, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin 2014 üçüncü çeyreğinde yüzde 3,75'e yükselmesini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)