E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiYüzde 34 potansiyel ile 'AL' tavsiyesi---

Yüzde 34 potansiyel ile 'AL' tavsiyesi

Yüzde 34 potansiyel ile 'AL' tavsiyesi
14 Nisan 2014 - 10:49 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım hisse tavsiye raporunda hedef fiyat ve yükseliş potansiyeline yer verdi

Yapı Kredi Yatırım, Albaraka Türk için 2,24TL hedef fiyat ile 'AL' önerisi başlattı.
Yapı Kredi Yatırım,  konu ile ilgili raporunda, Albaraka Türk için 2,24TL hedef fiyat, yüzde 34 yükseliş potansiyeli ile 'AL' önerisi başlattıklarını belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Sektörün küçük oyuncularından olmak manevra alanı sağlıyor"

Albaraka Türk’ün niş pozisyonu ve katılım bankacılığı modeli 2014 yılında avantaj olacak. Albaraka yönetimi 2013 için %20 kredi ve varlık büyümesi, %4.8 net kar marjı, %10 kar büyümesi, %17 veya üstü özsermaye karlılığı, %2.5 takipteki kredi oranı ve 140 baz puan risk maliyeti öngörüyor. İlk bakıştaki agresif görünebilecek bu öngörüleri bankanın sektöre güre küçük bir oyuncu olması, defansif iş modeli, yönetimin öngörülerini geçmişte gerçekleştirmek konusunda repütasyonu, ve şimdiden sağlanmış olan fonlama sayesinde, sektör için genelde zor bir yıl olmasını beklediğimiz 2014 yılında Albaraka Türk’ün kendini farklılaştırmasını sağlayacağını düşünüyoruz.

Bilançoda faiz uyumsuzluğu yok. Türk bankacılık sektörünün kronik problemi olan ve yükümlülüklerin varlıklardan çok daha kısa vadeli olmasından kaynaklanan faiz uyumsuzluğu katılım bankacılığı modelinde yok, çünkü bu modelde mevduat maliyeti kredi getirisinintakibe düşen kredi provizyonu düşülmüş bir fonksiyonu. Bu sebeple yükselen faizlere rağmen Albaraka’nın kar marjını koruyabileceğini düşünüyoruz.

Provizyonların takipteki kredilere oranının yüksekliği güvenveriyor. %90da olan provizyonların takipteki kredileri kapsama oranısektörün %76 olan ve katılım bankalarının %64 olan averajınınoldukça üzerinde olması bankayı sektöre gore çok daha defansif birkonuma getiriyor.

Fonlamanın büyük kısmı sağlanmış durumda. 200 milyondolarlık 10 yıllık ikincil sermaye kredi ve 430 milyon dolarlık 2013^dealınan sendikasyon kredisi büyümenin önünü açıyor. SYR oldukçarahat 14.9% seviyesinde.
   
Riskler

Kamu bankalarının katılım bankacılığına girmesi, çokdaha geniş olan şube ağları sebebiyle olumsuz olur. Makrosenaryonun kötüleşmesi sonucu sektörde kredi kalitesinde bir düşüş,takibe düşen kredi oranında bir artış da karlılığı negative etkiler.    *Değerleme güçlü karlılığı dikkate almıyor. Albaraka’nın 2014EF/DD ve F/Ksi 5.4x ve 0.9x ile sektörün çok altında.TL mn 2011 2012 2013 2014B

Yatırım Görüşü   

Katılım bankacılığı modeli Albaraka’nın 2014 için verdiği öngörüleri yerine getirmesine yardımcı olabilir çünkü: (i) mevduatmaliyetinin kredi maliyetinin bir oranı olması net kar marjnı koruyacak (ii) sektörde kredi kalitesinin bozulması halinde ayrılmasıgereken ekstra provizyonların büyük kısmı mevduatlarden düşülecek -örneğin 2013 yılında ayrılan spesifik provisyonun %58imevduatlardan ayrıldı. Aynı zamanda sektörün çok üzerinde, %90 provizyonların takipteki kredileri kapsama oranı bir avantajolacak. Albaraka şu anda 167 olan şube ağıın her yıl 30 şube açarak genişletmeye devam ediyor.

Hisse icin beklentiler ve riskler   

Katılım bankalarının piyasa oayı bakımından en büyüğü olan Bank Asya, Qatar Islamic Bank ile potansiyel bir stratejik ortaklık için masaya oturduklarını açıkladı. Buradan çıkabilecek olan olumlu bir sonuç avantajlı bir değerleme ile beraber gelirse Albaraka için deolumlu bir sentiment yaratabilir. Diğer yandan, zengin şube ağına sahip kamu bankalarının katılım bankacılığına girmesi rekabetiarttırarak olumsuz etki yapabilir. Varlık kalitesinde bir düşüş, ekonomik büyümede yavaşlama, ve hissenin bazen zayıf olabilen işlem hacmi de önemli riskler arasında.
Hisse Başına Değer TL2.24 %34 yükselme potansiyeli ve ALratingine işaret ediyor.
Gordon Büyüme Değerlemesi: TL2.24 olan hisse başı değerimiz 2014 tahminimize gore 1.15x F/DD ve 7.3x F/Kye denk geliyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,10
En Yüksek: 5,16
En Düşük: 5,02
Değişim 1,59 %
FK: 3,72
PD / DD: 0,95
İşlem Hacmi 117.363.806
Toplam Adet: 23.040.992
Ağırlıklı Ort.: 5,06
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)