E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYünsa'da zorunlu çağrı olacak mı?---

Yünsa'da zorunlu çağrı olacak mı?

Yünsa'da zorunlu çağrı olacak mı?
11 Ocak 2022 - 13:19 borsagundem.com

Yünsa’nın yüzde 57,88 sahibi Sürmegöz Tekstil’in ortaklık yapısı değişiyor. Peki Yünsa’nın diğer ortaklarının payları için zorunlu çağrı yapılacak mı?

Borsa’da işlem gören Yünsa’nın yüzde 57,88’i Sürmegöz Tekstil’e ait bulunuyor. Kalan yüzde 42,12 paya ise diğer ortakların elinde. Dün Yünsa’nın KAP’a yaptığı açıklamada Sürmegöz Tekstil’in ortaklarından Mustafa Sürmegöz ile Ziraat Katılım arasında görüşmelerin olduğu bildirilmişti. Ortaklar hızlı hareket etti ve bugün de anlaştıklarını  duyurdular.

Anlaşmaya göre  Ziraat Katılım, Sürmegöz Tekstil’de sahip olduğu payların tamamını Mustafa Sürmegöz’e satacak. Satışla ilgili imzalar atıldı. Hisselerin devri ilgili mercilerden gerekli izinlerin alınmasından sonra gerçekleşecek.

Yünsa’nın hakim ortağı

Yatırımcıların merak ettiği soru ise Sürmegöz Tekstil’in Yünsa ortaklarına çağrıda bulunup bulunmayacağı. Neticede Sürmegöz Tekstil, borsada işlem gören Yünsa’nın yüzde 57,88 payına sahip ve şirkette hakim ortak konumunda bulunuyor.

KAP’a gelen açıklamada Sürmegöz Tekstil’in mevcut ortaklık yapısı hakkında bilgi verilmediği için yatırımcılar konu hakkında net bir değerlendirmede bulunamıyor.

Diğer ortaklara çağrı yapacak mı?

Açıklamada SPK’ya da başvuruda bulunulduğu belirtildi. Kurul’a yapılan başvuruda Yünsa’nın diğer ortaklarına alım için teklif zorunluluğu bulunmadığı ancak SPK’nın vereceği karara göre hareket edileceği, belirtildi.

Yünsa, Ziraat’taki hisselerini geri alıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 11/01/2022

 

Hava yolu şirketleri yatırımcı radarında

 

Coca Cola kaç haneli büyüyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)