E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'ın üçte ikisi Türkiye çatışmasından endişeli---

Yunanistan'ın üçte ikisi Türkiye çatışmasından endişeli

Yunanistan'ın üçte ikisi Türkiye çatışmasından endişeli
05 Eylül 2020 - 14:38 borsagundem.com

Yunanistan'ın Ta NEA gazetesinde yayınlanan bir anket, Türkiye-Yunanistan gerilimine ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre Yunan halkının yüzde 63'ü, Türkiye'yle çatışma riskini yüksek buluyor

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi dünyanın gözünü bölgeye çevirirken, siyasilerin çıkışlarının yanı sıra kamuoyunun görüşü de merak ediliyor.

GPO araştırma şirketi Yunanistan’ın Ta NEA gazetesi için ülkedeki sıcak gelişmelere ilişkin bir anket düzenledi. Siyasi partilere verilen desteğin de gözler önüne serildiği ankette, iktidardaki ‘Yeni Demokrasi’ partisi yüzde 39.5’le ilk sırada yer aldı.

MİÇOTAKİS’E BÜYÜK DESTEK
İkinci sırayı yüzde 22.5’le ‘Radikal Sol Koalisyon’ (Syriza) alırken, onları sırasıyla yüzde 7 ile ‘Değişim Hareketi’, yüzde 5.2 ile ‘Yunanistan Komünist Partisi’, yüzde 3.2 ile ‘Helen Çözümü’ ve yüzde 2.5’la MeRA25 takip etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i göreve uygun bulanların oranı yüzde 52.3 olurken, Aleksis Çipras’ı Başbakan olarak görmek isteyenler ise yüzde 26.2’de kaldı.

DİYALOG ÇABASI YÜZDE 70 SINIRINDA
Anketin en dikkat çekici bölümü ise Türkiye’yle ilgili soruların yer aldığı kısım oldu. ‘Yakın gelecekte Türkiye’yle ciddi bir çatışma riskini nasıl görüyorsunuz?’ sorusu üzerine, ankete katılanların yüzde 63.7’si riski yüksek bulurken, yüzde 34.5’i düşük buldu.

Katılımcıların yüzde 69.8’i tansiyonu düşürmek için diyalog çabalarını faydalı bulurken, Türkiye’ye karşı askeri güç kullanma seçeneği yüzde 49.2 ‘evet’, yüzde 47.1 ‘hayır’ olarak şekillendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Manyak herif06 Eylül 2020 19:28

    Komşumuz Yunanlılara savaşa girmemeliyiz.yunanlılar bizim en iyi komşumuzdur.hem komşumuz hem dostumuz hemde natoda ortağımız olan yiğit Yunanlılara bir özür borcumuz olduğunu düşünüyorum.bugün dünyada teknoloji varsa bu Yunanlı dostlarımızın ataları sayesindedir.bir aristotales,arşimed,Herakles ve tarihin babası heredotu kim sevmez.

  • Mucise Reis ;)06 Eylül 2020 12:51

    Bizde hiç endişe yok. Biz kormuyoruz hiç. borsamıza durum yansıyor relaks.. usd düşüyor, benzin düşüyor.. Bizde endişe yok. Türk endişelenmez. türk ölümden korkmaz. türk süngü takar yunanistana ders verir. Türk düğüne gider gibi yunanistana gider.. Maşallah endişe hiç yok : )) Bide asker analarına sorun bakalım endişe var mı yok mu ?

  • Han Akbük 06 Eylül 2020 10:39

    Savaştan korktuğumuz yok ama finans olarak tabandaki halk ve Küçük esnaf çok skıntı Çeker parayı yine Büyükler Fırsata çevirip kazanır

  • Nedim06 Eylül 2020 07:16

    Mesele bunlar değil  kripto kemal  avanesi ve feto  kahpeleri  

  • M06 Eylül 2020 13:46

    Bulent Arinc sarayin baskosesinde oturur iken hem kor,hem sağır hemde akılsızca yazılar ile oraya buraya çamur atmak ancak ahmakların inanacagi seylerdir.!

  • Türk.05 Eylül 2020 21:56

    İkibin yıldır bunlarla savaşıyoruz. Kıyamete kadar sürer. Ne onlar geri adım atar nede biz. Kimse Hümanist düşüncelere kapilmasin. Bu Allah'ın kanunu. Bu sefer zafer bizim kapılar yavaş yavaş açılıyor. Biz Türkler İslâm şeriatı üzeri yaşarsak mutlu mesut yaşarız.

  • M06 Eylül 2020 13:47

    Seriat özleminizde sizde yerin dibine batin..!

  • yyt06 Eylül 2020 09:32

    laik bir dindar olacan . tarikata karsıyım herzaman.

  • FİNANSŞÖR05 Eylül 2020 22:02

    Biz islamiyetin ve adaletinin bayraktarıyız.yavaş yavaş yüce ALLAH ın adaleti tecellil edecek bu emperyalist yani kan vanpirleri yavaş yavaş sonlarının başlangıcı olacak.

  • Hakan05 Eylül 2020 21:22

    Komşu ulkeler birbiriyle iyi anlaşması gerekir ama ne hikmetse huysuz Yunanistan ile anlaşamıyoruz ve hep kendine göre haraket ediyor, hiç Türkiye nin haklarini çiğniyorum diye düşünmüyor, ama asıl sorun Yunanistan değil bence arkasinda destek verenler. Çünkü onlar olmasa Yunanistan bu kadar ileriye gidemezdi diye düşünüyorum. Turkiye bence Avrupa birliğine bazi konuları hatırlatsa iyi olacak gibi. Kurecik radar üssünün kapatilabilecegi gibi, yada incirlik ussunden faydalanamayacagi gibi, yada multeciler konusunda anlaşmaların iptal olabilecegi gibi, Avrupanin guney kanadini Turkiye nin tek başına ve yardim almadan yaptiginin hatırlatılması gibi. Bu deniz meselesi onemli, Turkiye jeopolitik acidan cok onemli bir konumda ve Avrupa nin guney kanadini Turkiye tek basina üstlenmiş. Yunanistan tum bunlari yapabilirmi yada bu sorunlar icin bizi itecekler mi, hatirlatma onemli.

  • Net man 05 Eylül 2020 21:21

    Biz buna TÜRK korkusu diyoruz..

  • Mucise Reis ;)05 Eylül 2020 19:01

    Türkiye coğrafyasında Osmanlının mondros imzaladığı orduları dağıttığı dönemde bile, Köylerde kurulan memleket sevdalıları ve kuvayi milliyeler vardı. Türkiye kendi coğrafyasında defansif durumda her turlu belaya kafa tutabilir. Defansif kara kuvvletleri her eli silah tutan, askerde zorunlu eğitim almış, silah kullanabilen birliklerle yıllarca, guneydoğu ırak, suriye vb pkk ve gerilla saldırılarına karşı profesyonel eğitimli insanlarımızca, dünyanın 4 bir yanında köksalan Ülke ve vatan sevdalıların gerektiğinde ekonomik destek ver yardımları ile YIKILMAZ BİR KALEDİR. Geçmişimizde  çok vefalı dostlarımız oldu. Üstelik bir çok coğrafi bölgeden Türkiye için savaşacak, farklı kökenli insanlar var. Paralı ama parasız vatandaşlık verilecek dendiğinde yüzbinlerce afgan, ıraklı, hatta ortadoğunun bir çok ülkesinden insan gücü Türkiyede tek bayrak altında uzlaşacaktır. Bunlar yabancıların  araştırma makelelerinde yazıyor. O bakımdan Türkiye yıkılmaz bir kale deniyor....

  • M06 Eylül 2020 13:50

    Afganli,pakistanli once kendi ülkesini kurtarsın hiçkimsenin ilkelcaga geri dönmek istemiyor,savasta guvenebilecegin tek gercek güç Turk dur gerisi hava civa..!

  • UCAN KARTAL05 Eylül 2020 18:29

    yunan'in cogunlugu iktidiri ve savasi destekliyorsa kara kuvvetlerimizin tadini tatma zamanlari gelmis demektir

  • Mehmet05 Eylül 2020 18:01

    Savaştan hiç bir millet bir şey kazanmaz. Türkiye Yunanistan dan güçlü ama Yunanistan lehine dengeyi sağlayacak çok aktör var. Yani iki taraf için de çok kötü sonuçlar olur. Diyalogla halledilmesi gerekli.

  • TARKUT TARKAN05 Eylül 2020 19:09

    ne yapacan arkadaş fransa geliyor bizim karasularında kabadayılık yapar ve bize kafa tutar ise ne olacak.sanki Türkiye savaş mı istiyor istemiyor fakat adamlar sömürgeciler bizi de yine sömürmek istiyorlar bu bir bağımsızlık hareketi.

  • Asi05 Eylül 2020 16:37

    Bizde de korkar hepsi bedelli yapti :)) siz bakmayin burda yazdiklarina , reis bizi afrine gotur diyenler bedellide ilk siradaydilar.

  • FİNANSŞÖR05 Eylül 2020 15:43

    ECELİ GELEN İT GİDER CAMİ DUVARINA İŞER İMİŞ. TÜRK ün kim olduğunu dünya görecektir.içimizdeki şerefsizlere ve  kapak olsun.

  • mehmet05 Eylül 2020 15:29

    yunanistan savaşmaz da eğer öyle bir gaza gelirse bu bahaneyle adaların hepsini alırız inş.. Kıbrısı aldığımız gibi.. fransa da kurtaramaz onları.

  • mehmet05 Eylül 2020 16:08

    Lozan anlaşmasını yırtar ve Adana-Kozan ilçesinde Kozan anlaşmasını yaparız. 

  • BORSACI05 Eylül 2020 15:26

    yunan haddini aşmışdır çok sert bir darbe vurulmalı.

  • Net man 05 Eylül 2020 15:14

    Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir,tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir...