E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Türkiye'ye vize jesti---

Yunanistan'dan Türkiye'ye vize jesti

Yunanistan'dan Türkiye'ye vize jesti
07 Aralık 2023 - 12:28 borsagundem.com

Yunanistan, iyi niyet göstergesi olarak Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi uygulamasını yeniden başlatmayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik resmi bir ziyaret için Yunanistan'a gitti. Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, uzun süreli gerginlik döneminin ardından başlattıkları normalleşme kapsamında en önemli adımı bugün Atina’da atacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina ziyareti öncesi Yunanistan merkezi Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, “Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” açıklamasında bulundu.

Görüşmelerde ortak deklarason ve ekonomi, sağlık, eğitim, göç ve turizm de dahil olmak üzere pek çok alanda anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

Reuters’ın haberine göre; Yunanistan, Türk vatandaşlarına Türk kıyılarına yakın 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasını yeniden başlatmak için Avrupa Birliği Komisyonu’ndan izin aldı. Reuters’a konuşan yetkililer, Yunanistan tarafının iyi niyet göstergesi olarak bu adımın ziyaret sırasında duyurulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in başkanlıklarında ve ilgili bakanların katılımıyla Atina'da düzenlenecek Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında yapılacak görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Ziyaret kapsamında ayrıca, ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da planlanıyor.

Erdoğan'dan Yunanistan'a enerjide iş birliği çağrısı

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet07 Aralık 2023 22:07

    Hangi jestten bak ediyor bu haber? Yunanistan adaları lozana rağmen silahlandırdı, otuza yakin adacığa el koydu, mavi vatanda Amerika'yı arkasına alıp bizi tehdit ediyor ve bu gazete Jest den bahs ediyor, Boyle devam edin...!

  • Berber Bekri 07 Aralık 2023 20:53

    Bizde Türk pasaportu verdik Afganlıya ıraklıya suriyeliye inşaalah Türkçe biliyormusunuz diye sormazlarda Yunanistan a postalarız hepsini

  • Mucise Reis : )07 Aralık 2023 20:11

    Sevgili değerli kardeşim sırtaki karındaşım çok değerli dostum sayın mişatokis :D ....

  • Ali Mert07 Aralık 2023 19:53

    Bir çok adamızı gasbeten Yunanistan;şimdi de Türklere vize vermek suretiyle sanırız ki iyilik yapıyor.Bir çok kaçkın turistik amaçla 7 gün sefa surecekelr.Yazıklar olsun.

  • ALİ KODUŞ07 Aralık 2023 14:46

    Tabi başlatırlar bizim zengin kaymak tabaka yunanistan yumurtaları bırakıp geliyorlar.Yunanistan bir tek gelir kaynağı var oda turizm.

  • Mucise Reis : )07 Aralık 2023 20:14

    Yunan rakısı ve şarapları çok ucuz. TC de adaların karşında çeşme, bodrum izmirbölgesi vb  fiyatlar okadar ucuz ki , hem eğlence yasakları yok, hemde güvenli yunanistan adalarıda. oteller pansiyonlar gayet güzel pasaport alıyorsun 7 gun vise vb geziyorsun. hatta istden 5 mılyon ev alacğaına git yunan adalarından al. dolaşım hakkı al. avrupada istediğin yerde gez. kucuk bir iş butik otel v bişler bile daha ucuz yaparsın. eyt li emeklisen yaşında müsayit . düşünme bile.hayat  okadar ısakı anlamıyosun yatağa yatıp tavanı izlediğinde anlıyorsun.. ha evde, ha hastanede, ya amelliyathanede.. 2. uyanış derler buna