E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'a erteleme sağlanmayacak---

Yunanistan'a erteleme sağlanmayacak

Yunanistan'a erteleme sağlanmayacak
18 Haziran 2015 - 15:35 borsagundem.com

IMF Başkanı Yunanistan'a bu kez kolaylık sağlanmayacağını söyledi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'a bu kez borç ödemesi için ek süre verilmeyeceğini belirterek, ülkenin mutlaka bir anlaşma sağlaması gerektiğini ortaya koydu.

Lüksemburg'da düzenlenen Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesinde konuşan Christine Lagarde "Benim bir son tarihim var. O da 30 Haziran. Ek süre sağlanmayacak" dedi.

Yunanistan hükümetinin emekli maaşlarının finansmanı ile ilgili düzenleme yapmasının yeni borç anlaşması için kritik önemi olduğunu vurgulayan IMF Başkanı Lagarde, "Bunu herkes biliyor. Yunan yetkililer de biliyor" dedi.

IMF Başkanı Christine Lagarde IMF'nin Yunanistan görüşmelerine katılmaya devam ettiğini söyledi. Yunanistan ile görüşmelerde son tarihin 30 Haziran olduğunu belirten Lagarde Yunanistan'ın sosyal güvenlik sisteminde de reform yapması gerektiğini ve daha güvenilir bir ekonomi programına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)