E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYunanistan Ruslara gözünü dikti---

Yunanistan Ruslara gözünü dikti

Yunanistan Ruslara gözünü dikti
10 Aralık 2015 - 07:27 borsagundem.com

Yunanistan, Türkiye ve Mısır'dan kaçan Rus turiste göz dikti

Yunanistan, Kremlin'in Türkiye boykotu ve Mısır'daki şiddet nedeniyle tercih ettikleri tatil yörelerinden kopmak durumunda kalan Rus turistlere göz dikti. Yunan Seyahat ve Turizm Ajansları Birliği (HATTA), Rus turist çekebilmek için vize işlemlerini hızlandırmayı planladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin geçen ay bir Rus savaş uçağını düşürmesi sonucu başkan Vladimir Putin'in bu ülkeye ticaret ve turizm ambargosu uygulamaya başlaması ve Mısır'da bir Rus yolcu üçağının İslamcı teröristlerce bombalanması nedeniyle Rus turistlerin yeni destinasyon aradıkları belirtiliyor.

Matriks'in geçtiği haberde, Yunan Seyahat ve Turizm Ajansları Birliği (HATTA) Başkanı Lyssandros Tsilidis, yaptığı açıklamada 2016 yılında en az 2 milyon fazladan Rus turist çekebilmek için bu ülke vatandaşlarına vize verilme işlemlerini hızlandırmayı planladıklarını dile getirdi.

Yunanistan'ın beklediği turisti çekebilmesi durumunda Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYH) yüzde 1,1'ine denk gelen yaklaşık 2 milyar Euro fazladan kazanabileceği vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baltacı11 Aralık 2015 00:34

    onlar türklerden vazgeçemezler.

  • turan10 Aralık 2015 08:14

    AÇ KÖPEKLER

  • Cüneyt10 Aralık 2015 08:12

    İşte yüzde 50 oy alan AKP'nin Türkiye'yi ekonomik krize doğru götüreceği beklentilerini güçlendiren bir haber daha.Faizler yükselecek, enflasyon artacak, kurların yükselişi faizden geri kalmayacak. Dar gelirli vatandaş daha çok zorlanacak. Tüm sınır komşuları ile sorunlar giderek artmaya devam edecek.

  • her şey dahil sistemi10 Aralık 2015 08:10

    yunanistanda her şey dahil sistemi yok.bir de Yunanistan da da her şey pahalı ab üyesi ülkelerde olduğu gibi rus turistler bence fazla tercih edeceğini sanmıyorum.rus turistler Türkiyedeki itibarı yunanistanda bulamayacaklardır.bir putinin inadı yüzünden koca ülkenin insanları sıkıntı çekecek.bence rus halkı putin üzerinde biraz düşünmeli.bana göre Medvedev rusyayı daha öteye götürebilecek bir lider.putin zamanla tiranlaşabilir.rus halkı iyi bir standart yakalamak istiyorsa tercihlerine dikkat etmek zorunda