E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan gazeteciden adalar itirafı ---

Yunan gazeteciden adalar itirafı

Yunan gazeteciden adalar itirafı
09 Haziran 2022 - 12:41 borsagundem.com

Yunan gazeteci Alexis Papahelas, ülkesinin Ege'deki adımlarının hukuksuz olduğunu ifade ederek Türkiye'nin haklı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Yunanistan mektuplarımıza adam gibi cevap versin, değilse Ege Adaları'nın egemenliğini tartışmaya açtık, açmaya devam edeceğiz" sözleri, Yunanistan'da gündem oldu. Ülkenin önde gelen gazetesi Yunan Kathimerini'nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papahelas, Yunan televizyonu Skai TV'de Ege'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Papahelas, uluslararası hukukun Türkiye'den yana olduğunu itiraf etti: "Türkiye, Birleşmiş Milletler'e başvurabilir. Yunanistan'ın askersizleştirme şartlarını ihlal ettiğini söyleyebilir." Papahelas, Türkiye'nin haklı gerekçeyle askeri gücüne başvurabileceğini de şu sözlerle ifade etti: "Türkiye bunu yaparsa, adalara deniz ablukası uygulayabilir. Buna hakkı olacaktır. Biz henüz orada değiliz ama Türkiye inşa ediyor."

"YUNANİSTAN İLETİŞİMDE ZAYIF"

Türk gazetecilerin baskı kurduğunu ve Yunanistan'ın "iletişim savaşında" elinin zayıf olduğunu belirten Papahelas, "En büyük sorun iletişim alanında. İletişim savaşında Türk gazeteciler bastırıyor. İddialarını güçlü savunuyorlar. Askeri olarak ise Türkiye ile denk olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE TEHDİT

Yunanistan Ege Adaları provokasyonuna devam ediyor. Yunanistan Büyükelçisi, "NATO, Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı koruyor" dedi. Yunan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ise, "Türkiye, egemenliğimizi ihlal ediyor. Egemenlik hakkımızı korumak için her türlü önlemi almaya hazırız. Sabrımız taşma noktasına geliyor" diyerek Türkiye'yi tehdit etti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Yunan Sahil Güvenliği, Ayvalık açıklarında göçmenleri taşıyan lastik botu geri iterken suçüstü yakalandı. Ayvalık'taki Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, istihbarat üzerine harekete geçti. Sahil güvenlik ekibi bölgeye ulaştı. Ancak Yunan güvenlik güçleri de oradaydı. Göçmenlerin bulunduğu lastik botun, Yunan unsurlarınca halat bağlanıp Türk sularına çekildiği tespit edildi. Yunan güçler, hukuksuzluklarının kayda alındığını anlayınca tacize başladı. Sınır ihlaline, anında karşılık verildi. Aralarında 15 aylık bebek de bulunan göçmenler yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: "Bizi ölüme terk ettiler. Paramızı aldılar."

Yunanistan'da 'Efes Tatbikatı' paniği

 

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye karşı ağır sözler

 

Bahçeli: Yunanistan ateşle oynamaktadır

 

Atina'da skandal gösteri: Yunan Büyükelçi apar topar bakanlığa çağrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ak09 Haziran 2022 20:14

    Kaşıntı nerde kaşıyalım abi?

  • pazarci09 Haziran 2022 19:24

    savas ciksiin yunanli ucagini kaldirir indirecek yer bulamaz, yerle bir olur ,yeterki kilic yivinden bir ciksin.....

  • vatansever09 Haziran 2022 19:18

    Uluslararasi iliskilerde hak istenmez alinir,ki ege deki ve akdenizdeki haklarimizi savasmadan alamayiz ,savas olacak bu kacinilmaz kim ne derse desin bugun olmaz birgun gelecek savas olacak ve egedeki ve akdenizdeki haklarimizi elde edecegiz....zaten savas olmadanda rum/yunanli akillanmaz ,bunlari guncellenmesi gerek ki akillansinlar,cok simardilar......

  • Ali09 Haziran 2022 18:16

    Haklıyız tabi lan.

  • Atilla09 Haziran 2022 16:43

    Likya denizinde kalıcı barış için denizin ortası sınır kabul edilerek Giritin yarısı dahil olmak üzere doğusunda kalan adalar Türkiyeye aittir. Ya bunu kabul edecekler yada geniş kapsamlı bağımsız Türklerin de serbest yerleşimine açık silahlardan arınmış Türkiye-Yunanistan garantörlüğünde adalar konfederasyonu kurulur. 

  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2022 13:43

    adamlar 10 ada işgal edip yunan bayrağı diktiler. asker gönderdiler üzerine üs kurdular. şimdide 200 km menzile kadar roket sistemleri ile silahlanıyorlar. olası durumda roket sistemleri ile askeri hava üslerimizi vuracak güçte donatıyorlar. Yabancı basında bu yazıyor. eskişehir hava üsü, trakya tank birlikleri bazı kritik fabrikalar, istanbul körüleri, çanakkale ulaşım sistemleri. Deniz limanları, vb. vb. yani bu iş oyun değil. Ciddi biçimde gerekirse askeri hamleler ciddiyet bildirilmeli. Yunan zaten 5 nesil  uçakları filsuna dahil ederken bizler 4 nesil f 16 modernizeli halini alacaz, hava üstünlük pert... Yunan üretim sistemler, hareket kabiliyetli merkezler, kritik noktalarımızı hedef alıyor. Bu işe ses çıkartmadığımız taktirde oradaki adalara uzun menzil atıyorum Erzurumdaki hedefi vuracak sistemler, kısa benzin egede uçan hava araçlarımızı vuran, uçaklarımıza kilitlenen sistemler yerleşecek.  olay inanılmaz büyük 

  • VATANDAS09 Haziran 2022 13:18

    hahaha bu adam yunan vatandasi ise bu ulkenin tum donmelerine fetoculerine natocularina kureselcilerin bekci kopegi ailelerine peskes cekilmis ulke muhalefeti sizce hangi ulkenin hizmetindedir?en basit sorulan en can alici sorulardir...

  • AHMET ÖZBİR09 Haziran 2022 13:06

    YUNANİSTAN'a son ikâz yapılmalı ve "O ADALARDAN SİLAHLAR BOŞALTILMALI, BİR ASKER ORTALIKTA GÖRÜNMEMELİ, AKSİ HALDE TOZ DUMAN EDİLECEĞİ" en sert şekilde ifade edilmelidir. Düşmanlık eden TÜRK'ÜN TOKATINI YİYECEKTİR.

  • Mucize Reis : )09 Haziran 2022 23:17

    Adamlar adalarımızı işgal edip kuzu ve oğlak çevirdiklerinde nerdeydin ?  :D aklın 2022 yılındamı geldi yerine ? ... yazıyorsun ama boş yazıyorsun google ya zbakalım adada yunan kuzu çeviriyor diye.. o zaman kim yinetiyor du ? feto mu ? çıkıp konuşsaydın ya 2 çift laf edip... trt de seçimlerde pkk lı konuşturcana ... arap ümmet ahmedi nejat abicim zart zurt derken oldun TÜRK :D  Tc kaldırdın düne kadar , nasıl surat var utanmadan konuşuyorsunuz. ne yüzsüzlük :D 

  • emre09 Haziran 2022 14:21

    aklına sçğm adalara çıkarken seneler önce adamlar neredeydin ???