E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK seçim takvimini açıkladı---

YSK seçim takvimini açıkladı

YSK seçim takvimini açıkladı
10 Mart 2023 - 16:46 borsagundem.com

YSK Başkanı Ahmet Yener, milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta, cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılmasına karar verdiklerini bildirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım." ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 116’ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir.” denildi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bundan sonraki takvime ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yener, açıklamasında şunları kaydetti:

Seçimin yenilenmesi kararı üzerine 14 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim tarihi olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir. Türk milletine, Türk demokrasisine hayırlı olsun. Kamu görevlilerinin istifa takvimine ilişkin çalışmalarımız sürüyor.

Kamu görevlilerinin istifa süreci başladı

Yener, “Kamu görevlilerinin istifasına ilişkin süreç başladı ve 16 Mart Perşembe sona erecek. İstifa etmek isteyen kamu görevlilerine ve ülkemize hayırlı olsun.” açıklaması yaptı.

Seçim süreci nasıl işleyecek?

 

Seçim kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "14 Mayıs'ta seçim" kararını imzaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kolay11 Mart 2023 16:11

    Ekonomi battı saglık sistemi berbat ama kılıçdaroglunun erdogana seçim kazanma ihtimali bulunmuyor.bunu görmek kolay.

  • baran11 Mart 2023 17:38

    Batmanın anlamında bile haberin yok. Sağlık sistemi ise mükemmellik seviyesinde sayılır pek çok ülkeye göre buna İngiltere ve Amerika dahil.  Ama böyle alçak kafalı ergen hödükler iki cümle ile her şeyi tu kaka eder. Neden çünkü ya belasını arıyor ya çok kötüniyetli. Bu ergen l kafalı sersemlere ezberine 3-5 cümle koyarlar onu plak gibi tekrarlar. Derler ki Almanya da 3-5 ay çalış hemen otoımobil sahibi olursun vs. Sonra başlar kötülemeye.  Bunların ahlaki problemleri olduğu gibi akıl problemleri de mevcut doğal olarak psikolojik hatallıkları da eksik olmaz. Haytlarında hiç bir zorluğa gelemez bedava yaşamı kendilerinin hakkı olduğunu zan edecek kadar da ahmaktırlar.  Hiç bir şey için de gayret göstermeye bile tenezzül etmezler. Tam bir embesil asalak misali yaşamayaa çalışırlar.

  • baran11 Mart 2023 13:44

    İstanbul da 39 yerde kentsel dönüşüme karşı çıkan İmamoğlu seçimden önce yılda 100 bin konut ve daha  sayısız vaat ile gelmişti.  Şimdi ne bu vaatleri hatırlayan var ne de birnin bile gerçekleşmediğini  idrak eden.  İstanbul otobüs kazaları ve yangınları düzensizlik ve keşmekeş ile anılır oldu. Bu pisliklerin girdiği yerden hayır gelmez. Bunların bastığı yerde ot bitmez.  İstanbul dereleri lağım oalrak denize akıyor.  İBB nin becerdiği tek iş bol miktarda deniz marulu üretmek. Bu Marulları temizlemek te yine  Ak perti hükümetine düştü.  Herif sanki vidanjör şöfürü gibi gittiği yeri lağım içinde bırakıyor. Vidanjörü ise Chp genel mrk de ve İngiliz B.elçidsi ile yüklüyor.  Üzerine vazifeymiş gibi olmadık yerlere gidip falanca bir kaç esnafla görüşüp bir kaç cahil ile fotoğraf vermeyi mağrifet sanıyor. Bakalım daha bu zillet itifakı ne dolaplar çevirecek. Şahsen K.oğlu na seçim sonuna kadar bir numara çekeceklerini düşünüyorum. 

  • Ahmet Özbir11 Mart 2023 11:56

    cuma günü hazine %9 faiz vererek dolar cinsinden 2 milyar dolar borç aldı. faiz lobisi mevcut iktidarın devamını istiyor, bakalım devleti tefecilerden kurtarabilecek yeni bir iktidar seçilebilecek mi

  • AHMET ÖZBİLEN11 Mart 2023 10:35

    xyz suikastı senin tabi olduğun ülkeler yaptı.Eğer o bugün yaşasa idi meral akşener asla asla başarılı olamayacağını bildikleri için .aslında sen bunu biliyorsun fakat işine gelmiyor.ama başaramayacaksınız.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:19

     Bizim meslekte hep arka kağılara girilir, bakılır. Bu yetenek işidir. Herkes mesliğinde uzmandır...Şunu demek istiyorum. Bir kişinin bildiği sır dır. Ama senin bildiğini, bende bilirsem sırrın bozulur :D .Şuan sırrın bozulmuş oldu. Anladın dimi : ) Bir sen anlayabilirsin şuan duru mu... Başka okuyanlar anlayamaz... Eğlendiriyorsun beni. Düşük kapasiteli oyunların, basit düz mantık adımların. komik gelen içeriklerin ve kendi saçma sapan senaryoların ile :D eğlendir beni...

  • xyz11 Mart 2023 08:22

    Yolun sonu görünüyor. Açın para musluklarını. Seçimlerden sonra tufan. Allah bu milleti korusun. Bu filmin sonu yüce Türk Milleti için hiç ama hiç iyi deĝil.

  • baran11 Mart 2023 13:36

    Aşağıdaki fino yine başlamıoş iftiraya! Karakter fakiri aşşğılık yaratık gaste küpğrlerini delil olrak gösterip adeta idam edilmesi gerekir demek alçaklıktır. 

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:21

    Baran dangalağı Türkiyeden giden paraları getiricem dedi. Bir çok kişi evler mallar mülkler bankalara vb  çekmiş, yurtdışına kaçırmış. Tek tek takibini yapıcam haksız üsülsüz durumlar var ise gereğini yapacam dedi. Sarpos maros, feto, makara kurara, deniz feneri, kızılay , man adası , vb. bir çok konu hatta sayıştay raporları vb. ABD,İngiltere,Fransa fark etmez. usulsüz işlemleri iptal edicem dedi. Vaatlerinden biri bu. Aynı vadi cumhur ittifakıda verir ve işlemler başlar diye bekliyorum

  • Baran11 Mart 2023 10:33

    Ulan hadsiz.Kemal Kılıçtaroğlu açıklamadı mı.Gitti londra da sorus un  tefeci kurumundan 100-500 milyar $ para getirecem dedi bunu neden söylemiyorsun.bunların karşılığında bunlara ne tavizler verecek acaba.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 00:22

    En çok ölüm nerede oldu Hatayda .Bu inşaatların yapıldığı yerleri gösteren, inşaatlara izin veren, inşaatları her aşamasında kontrol eden ve oturum ruhsatını veren kim Hatay Belediyesi değil mi.Peki hangi partiden belediye başkanı ve bunun sorumluları yargılanmalıdır.

  • Tamer11 Mart 2023 00:02

    Doğruya doğru Eğriye eğri BBP....Türk Milletinin sigortasıdır Değerli vatandaşlarımızı Onurlu ve fedakar duruşlu Değerli başkanımız Mustafa Destici nin adımlarını takibe davet ediyorum

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:14

    İmar affı geliyordu o duruş kaybldu birden depremler olunca :D dik mi dedin? : )) duruş... Bir daha yazdıklarını oku

  • xyz11 Mart 2023 08:17

    Doğru diyorsun. iktidar payandası ve beştepenin koltuk değneğisiniz. Peki rahmetli Muhsin başkan'a olan suikast'ın aydınlatılması için yol ortağınız olan AKP iktidarı ve Bahçeli ile ne yaptınız. Koca bir hiç. Üstü örtülen suikasti bile aydınlatma becerisini gösteremeyen Destekçi Destici. Muhsin Başkan'ın kemiklerini sızlatmaya devam.

  • Tamer10 Mart 2023 23:41

    Reise verecemiz oy helal olacak Fakat Akpartinin cıvıtmış güç şımarıklığına bulaşmış adamları yada yakıları Cuhurbaşkanımız kadar mütavazi olamıyorlar Ve burda Bbp oyları tamamlayıcı olacak

  • xyz11 Mart 2023 08:18

    Sen neymişsin be abi. Ver mehteri.

  • Seçmen10 Mart 2023 20:54

    Sn. muhalefet partileri (altılı masa, sol parti, İP, HDP, vs) halkımıza seçimlerin yenilenme kararının ne demek olduğunu anlaşılır bir şekilde açıklayın lütfen! Aksi taktirde halk bütün umudunu kaybedecek ve 14 Mayıs 2023 seçimleri en düşük seçmen katılımı ile gerçekleşecektir diye düşünüyorum.

  • Net10 Mart 2023 20:04

    2.turda erdogan kazanır.kılıcdaroglu mümkün degil erdogana seçim kazanması.objektif net yorumdur.bilen biliyor bunu zaten

  • süslü sülü11 Mart 2023 12:26

    ekonomi iyikyen, dolar 4 tl iken, pandemiden 100 bin kişi, depremden 50bin kişi ölmeden önce, istanbul ankara antalya adana belediyeleri muhalefette değilken %51,5 ile seçilen adamın oyu %49a düşmemiş diyorsun yani. dolar 19 oldu bu arada...

  • pinokyo seni..11 Mart 2023 09:16

    senin gibi mallar olduğu sürece olabilir dediğin.

  • E.g.10 Mart 2023 19:36

    SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE YSK BAŞKANI "SEÇİMLERİN YENİLENME KARARI HAYRLI OLSUN" DİYORLAR.SAYIN KILIÇDAROĞLU İSE "SEÇİM KARARI" HAYIRLI OLSUN DİYOR-BUGÜN "SEÇİMLERİN YENİLENMESİ KARARI MI ALINDI" YAKSA "SEÇİM KARARI ALINIP TARİHİ Mİ BELİRLENDİ" ? İKİ SÖYLEM ÇOK FARKLI ANLAM TAŞIYOR

  • Otokrasi hayırlı olsun10 Mart 2023 19:30

    Herkesin gözü önünde anayasanın çiğnenmesine bugün ses çıkarmayanlar 14 mayıs akşamı muhtemelen Muharrem İnce gibi "adam kazanıyor"  diyecekler, yada Meral Akşener gibi ayak burkulma bahanesiyle üç gün ortalıkta görünmeyecekler diye düşünüyorum. Bırakın hukukçu olmayı, okur yazar olanlar anayasanın 116. maddesini okusunlar gerçeği anlayacaklardır. Her şeye rağmen, resmi gazetede yayınlanan seçim kararı hakkında yüksek yargı organlarının bir açıklama yapacaklarına dair ümidimi kaybetmedim.

  • Mucise Reis : )10 Mart 2023 19:10

    Parmak boyası yapın kı, hangi TÜRK ler oy kullandı bilelim ve görelim. Kim oy kullandı ? kim oy kullanmadı ? Bilelim. Çok önemli etrafımızda yabancı asıllı kimlere vatandaşlık verilip oy attı ?... yada 2. ye oy kullanan kimler var ve çift oy kullandı ? yüzbünlerce insan rahmetli oldu kim kimin adına oy kullanacak ? bilelim... YSK herşeyi kontrol edemiyorsa, sandık görevlilerine ve yetkililerine imkan tanısın kı, hatalı oy kullanım azalsın. Hak ne ise o olsun. ysk bu işleri yoksa organıze edemeyecek kabiliyette. Deprem bolgesinde çift kayıtlar vb. çok önemli bu. cumhurun yetkisini ysk savunmalı, bir şaibe oluşursa ysk görevlileri adli işlem ile karşı karşıya kalmaı. bu iş çok ciddi.

  • Rasim11 Mart 2023 00:06

    Mucize Fitnek

  • Seçim izleyicisi10 Mart 2023 18:32

    Parmak boyasını istemeyenler Gine üç kagitcilik peşinde.

  • vatandaş10 Mart 2023 18:02

    adam gibi seçim yapın ,parmak boyasına neden karşı çıkıyorsunuz ,hileninönlenmesi sizin ilk işiniz olmalı,sorumlusunuz

  • Sürünmeye devam10 Mart 2023 21:18

    Değil parmağını kafanı boyasan değişen bir şey olmaz :) 

  • kesin10 Mart 2023 17:19

    2.tura kalacağı kesin o yüzden erkene  çektiler zaten

  • Ahmet Özbir10 Mart 2023 16:57

    geçmiş olsun