E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYiğit Bulut'tan maden açıklaması---

Yiğit Bulut'tan maden açıklaması

Yiğit Bulut'tan maden açıklaması
02 Mart 2016 - 10:24 borsagundem.com

Yiğit Bulut, son dönemde yaşanan maden tartışmaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında, son dönemde yaşanan maden tartışmalarına değindi. İşte Yiğit Bulut'un Derin Analiz programında yaptığı o açıklamalar.

TÜRKİYE'DE MADEN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ, KARŞISINDA DURAN GRUPLARI ÖRGÜTLEYENLERİN KİMLER OLDUĞUNU GÖRÜYORSUNUZ

Bakın bugün Türkiye'de hâlâ Almanya'nın, İngiltere'nin uzantılarını görüyorsunuz. Hâlâ aynı bilek güreşini burada yapmaya çalıştıklarını görüyorsunuz.

Bugün Türkiye'de maden çıkarmaya çalışıyoruz, karşısında grupları örgütleyenlerin kimler olduğunu görüyorsunuz. Star ve Sabah gazetelerinde özellikle birkaç gün önce bir haber çıktı. O bölgede olmaması gereken insanlar var. Ne arıyorlar orada? Yabancı ülkeden gelmiş, Artvin'i çok sevmiş, Bergama'yı çok sevmiş, oraya yerleşmiş.

Necip Hablemitoğlu'nun söylediklerine çok dikkatli bakın. Nelere işaret etmiş? Bir konuşmasında televizyon programında "bunları anlattığım için beni öldürecekler" demişti. Ve gerçekten de başına söyledikleri geldi.

ÖNCE BİLİNÇALTLARINA İŞLENİYOR, SONRA KULLANILIYORLAR

İnsanlar Gezi olaylarında bunu çok net gördü. Tepki veriyorsunuz ama o sizin verdiğiniz tepki, size önceden hazırlanarak, propaganda yöntemiyle sizin bilincinize ve bilinçaltınıza işleniyor. Yani kullanılıyorsunuz.

Kimse yeşilin katledilmesini istemez. Kimse doğanın katledilmesini istemez. Ama bir ülke yeraltı kaynaklarını çıkarmak zorunda.

50 MİLYAR DOLARLIK KÖMÜRÜ ÇIKARMAYALIM MI?

Trakya'da 50 milyar dolarlık kömür var. Ergene havzasında 50 milyar dolarlık kömür var. Ne yapalım? Bırakalım orada dursun mu? Türkiye madenlerini çıkarmazsa, altını, gümüşü, kömürü çıkarmazsa ne yapacak? Türkiye'nin yeraltı kaynakları bâkir, daha dokunulmamış.

ALTINI ÇIKARMA, GÜMÜŞÜ ÇIKARMA! E NE YAPACAĞIZ?

Ama içeride öyle bir organizasyon yapılıyor ki. Ve baktığınız zaman bunun altından genelde iki Avrupa ülkesi çıkıyor. Ve bu organizasyonun sonucunda olaylar patlak veriyor, insanlar sokaklara dökülüyor. Neye alet olduklarını da bilmiyorlar. Ama bunun sonucunda Türkiye kömürü çıkaramıyor, altını çıkaramıyor, gümüşü çıkaramıyor. E ne yapacağız?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN02 Mart 2016 15:17

    İHLAS maden akp yanımızda diye diye milleti soydu.sözde maden şirketi tek madenleri yatırımcıları.sorsan allah allah hükümet yanımızda diye diye iş yapıyorlar.

  • şahin kuş 02 Mart 2016 14:52

    afrikalılar gibi ağaca bakıp oturalım onlar gibi ormanda av avlıyalım.var olan zenginliği değerlendirmeyelim.fakir bir ülke olarak yaşayalım.ağacı her yere ekersin altını her yerde bulamazsın

  • BİROL DİZDAR02 Mart 2016 14:32

    Portföyünde özel bonosu bulunan yatım fonları tehlikeli olmaya başladı. Bu bonoların temerrüde düşmesi halinde yatım fonlarında da fiyat düşmeleri olacağından yatırımcıların hiç kusuru olmadan zarar uğrama riskleri var.12 şubat günü AYNES GIDA adlı bir firma bononun kuponunu ödeyemediğinden bu şirketin bonosunu portföyüne alan İş portföy ,Ziraat portföy, Azimut Portföyün KISA VADE BORÇLANMA ARAÇLAR FONU başta olmak üzere BORSA GÜNDEM sitesinde tamamı verilen birçok yatırım fon sahipleri 1 günde büyük zararlara uğradılar.Bu konuda SPK nın önlem almasını beklerken .fon tecihlerinizi yaparken bu husasa dikkat edilmesini tavsiye ederim.

  • BİROL DİZDAR02 Mart 2016 14:20

    Portföyünde özel bonosu bulunan yatım fonları tehlikeli olmaya başladı. Bu bonoların temerrüde düşmesi halinde yatım fonlarında da fiyat düşmeleri olacağından yatırımcıların hiç kusuru olmadan zarar uğrama riskleri var.12 şubat günü AYNES GIDA adlı bir firma bononun kuponunu ödeyemediğinden bu şirketin bonosunu portföyüne alan İş portföy ,Ziraat portföy, Azimut Portföyün KISA VADE BORÇLANMA ARAÇLAR FONU başta olmak üzere BORSA GÜNDEM sitesinde tamamı verilen birçok yatırım fon sahipleri 1 günde büyük zararlara uğradılar.Bu konuda SPK nın önlem almasını beklerken .fon tecihlerinizi yaparken bu husasa dikkat edilmesini tavsiye ederim.

  • big_boss_55502 Mart 2016 14:16

    ecdadımız dediğiNİZ Osmanlı o madenleri batılılara peşkeş çekerken, düşmanıNIZ Atatürk tekrar geri aldı. şimdi artisliğini yapmak bunlara kaldı !!

  • %100 YERLİ ALTIN ŞİRKETİ02 Mart 2016 14:13

    %100 YERLİ ALTIN VE MADEN ŞİRKETİ OLAN KOZAYA EL KOYDUNUZ BİDE UTANMADAN ALTIN CIKARTMACAKLAR BİZE DİYORLAR

  • ahmet02 Mart 2016 13:59

    Çıkarıyorsunda ne oluyor? Mesala BOR Madeni sen ham madde olarak satıyorsun elin oğlu sana işleyip 50 misline geçiriyor. çıkardığını işlemeyi başaracaksın önce . Ayrıca bazen çıkarmamak doğa için daha hayırlı gelecek nesillerimize yaşanacak ortam bırakmalıyız. Fuzuli masrafları kesip işe yaramaz malları süs eşyalarını elmasları vs birsürü şeyi dışarıdan almasak tasarruf etmiş oluruz sağa sola saldırıp kazmaya tahrip etmeğe gerek de kalmaz

  • ALP02 Mart 2016 13:34

    BUNLAR BATININ BİR OYUNU OLDUĞUNU ÜLKEMİZİN GÜÇLEMNESİNİ İSTEMEYENLERİN BİR OYUNU OLDUĞUNU DAĞDAKİ ÇOBAN BİLE BİLİR..AĞAÇ FALAN HİKAYE.BUNLAR YAPILRI BÖYLE KÖPRÜYE HAYIR,BARAJA HAYIR,SANTRALE HAYIR,DİKKAT EDERSENİZ HDP-CHP ORTAKLIĞI..

  • dx02 Mart 2016 13:05

    Sanki Artvindeki bakır çıkınca Türkiye kurtulacak.Cengiz Holding ve avanesi zenginleyecek,pisliği Artvinlilere kalacak.Artvinlinin bir holding kadar değeri yokmuş yazık.

  • necip02 Mart 2016 12:30

    yeraltı zenginlikleri çıkarılmalı ama öncesi ve sonrası bu işin UZMANLARI tarafından çok iyi planlanmalı. tabiata en az zarar verilerek yapılmalı aksi halde üretim tamamlandıktan sonra maden firmaları çekip gittiğinde o bölgedeki insanlar mağdur olur.

  • beyin bedeva02 Mart 2016 12:26

    kardesim dunyanin en guzel orman ve doga yapisinda , el degmemis son topraklarda , sadece bir ortacag hayvani gibi maden mi kazilir, yap 2 tane doga parki , hersene turizmden kazan milyar dolar.ama o zor is tabi..cengiz ve ortagina acil kolay para lazim.

  • seco02 Mart 2016 12:05

    avrupa birliği bize açıktan düşmanlık yapıp maden cıkarmamızı istemyiorsa neden girmek için yırtınıyorsun? çünkü çok acizsiniz.ve akkoyunlara masallar gerek

  • metinn02 Mart 2016 12:04

    yedikleri çıkıyor kimsenin ağı kimsede kalmaz

  • exper02 Mart 2016 11:47

    hayatında maden görmemiş yandaşların burada yaptığı yorumlar,körü körüne inanmanın, bilmeden konuşmanın örneğidir.Ülkenin yeraltı zenginliklerini birilerine hediye etmek, yaptığı tahribatı vatandaşa mal etmek madencilik değildir.

  • ali02 Mart 2016 11:44

    Memlekette o kadar hain varki. sözde ingilize abd ye karşıdırlar ama durmadan onların uşaklığını yaparlar. sözde çevrecidirler sanatçılar ve iş adamları doğayı katlederken görmezler. tek dertleri yer yüzünde fesat çıkartmaktır.

  • KARTALAĞABEYLİ02 Mart 2016 11:32

    bunlar ekonomi denince para anlıyorlar.üretim nedir üretimin çarklarını döngülerini uyum ve dengelerini bilmiyorlar.akabinde üretime dayalı tiçaretin ve gelir dağılımının önemini vs vs

  • KARTALAĞABEYLİ02 Mart 2016 11:30

    ben ekonomis yada iktisatcı değilim ama dünya ve türkiye ekonomi konjektörlerini az çok araştırmış kişi ve sermaye araçlarında yatırım yapan bu ülkenin vatandaşıyım ama bunlar kadar eşek ve bilgisiz tecrübesiz değilim.sanırım.türkiyenin üretime dayalı ekonomi konjektörü tohumculuk tarım hahvancılık tekstil turizm yansanayi/içsanayi=ithalat inşaat vs vs bankaçılık ve finans.madencilik ise denge ve uymlar baz alınıp yan gelir.vs vs.bunlar gelmiş geçmiş en acemi ekonomi ve siyasi yerleşik düzenin aptalları

  • metin02 Mart 2016 11:28

    Türkiyenin gelişmesi madenciliğin gelişmesine bağlı.Çünkü bütün sektörler madenciliğe bağlı..

  • vatandaş02 Mart 2016 11:27

    Hayatında hiç maden gördün mü, maden nedir nasıl çıkarılır bilir misin, oturduğun yumuşak koltuklardan bilmediğin konularda akıl vermesini iyi biliyorsun.

  • tv02 Mart 2016 11:25

    dünekadar petrolvar çıkarmıyorlar üstüne beton atıyıyolar gazvar çıkarmayın altınvar dogayı bozuyor zenginligimizi başkaları götürürken kimsenin sesi çıkmıyor bu ülkede bu madenler varsa zamanı gelmiştir çıkarmak için kimse cıyak cıyak bagırmasın çıkacak okadar

  • KAOSÇULAR02 Mart 2016 11:23

    bu olayları çıkaran hainler türkiyenin büyüyüp gelişmesine engel oluyorlar.amaçları türkiye eskisi gibi İngilizlerin mandası olsun alman ajanları cirit atsın faili meçhuller olsun bu faili meçhulleri Müslümanların üzerine atılsın.yarabbi bu ülkedeki hainleri kahru perişan eyle.onlara Günyüzü gösterme amin!

  • EE02 Mart 2016 10:49

    abicim sen devletsin vur kazmayı çıkar madeni hiç ...bu kadar basit yaa..kim istemez madenin çıkmasını şu ülkede..ipi dışarıda olanlar tabiki...abd iraka demokrasi getireceğim diye girdi altınlarını petrolunu aldı birbirlerini kırıyorlar şimdi ..bu gruplara kesinlikle musamaha gösterilmemeli..

  • tv02 Mart 2016 10:38

    tabiki bu ülkenin zenginligini çıkartacagız niçin elin yabancısı çıkarsın dünyanın heryerinde bu işlem yapılıyor kendi ülkemize gelince birgurup amam çıkmasın diye bagırıyor niçin kardeşim niçin çıkarmayalım saçmasapan sebeblerle yok doga katlediliyor yok bilmemne yabancı çıkardıgında bagırma yerliyatırımcıya cıyakcıyakbagır

  • enayi02 Mart 2016 10:36

    maşaallah adam her şeyi biliyor ama hiç bir şeyi tutturamıyor.borsa, döviz yorumlarını inceleyin

  • mehmet02 Mart 2016 10:32

    kimse size çıkarmayın demiyor..doğayı bozmayın diyor..diyoruz

  • Fariz rüzgar02 Mart 2016 10:29

    Yedikleri haramlar çıkar