E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYetenek Sizsiniz'e rekor ceza---

Yetenek Sizsiniz'e rekor ceza

Yetenek Sizsiniz'e rekor ceza
05 Aralık 2013 - 18:41 borsagundem.com

​Radyo Televizyon Üst Kurulu ilk kez bir programa yüzde 2 oranında ceza kesti

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Star TV'de yayınlanan Acun Ilıcalı'nın "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programındaki erotik dans gösterisi nedeniyle kurul tarihinin en büyük para cezasını kesti. Kurul, Star TV'ye, reklam gelirlerinin yüzde 2'si oranında para cezası verdi. Bu oran, kurul tarihinde ilk kez uygulandı.
Yetenek Sizsiniz Türkiye programının Star TV'de 3 Kasım'da yayınlanan bölümünde, iki yarışmacının kucak dansı yaptığı erotik gösteri, mozaiklenerek yayınlanmıştı. Acun Ilıcalı, tekrarlattığı dansı izlerken bir ara gözlerini kapatmıştı. Hülya Avşar ise X butonuna basmıştı.

Programındaki bu sahne, RTÜK'ün Üst Kurul toplantısında değerlendirildi. 6112 Sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluşu ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunla Getirilen, Ticari İletişim, Tele Alışveriş, Ürün Yerleştirme, Program Destekleme ve Yayın Hizmet İlkelerine İlişkin Hükümler içinde yer alan "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" maddesi çerçevesinde Star TV'ye ceza kesilmesi yönünde karar alındı.
RTÜK'ün yasa gereği, reklam gelirlerinin yüzde 1 - 3'ü arasında para cezası kesme yetkisi bulunuyor. Toplantıda, bazı üyeler yüzde 3 oranının uygulanmasını istedi. Değerlendirmelerin sonucunda yüzde 2 oranında ceza kesilmesi kararı alındı. Bu oran RTÜK tarafından ilk kez uygulandı. Böylece Star TV'ye yaklaşık bir milyon 100 bin lira para cezası kesildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • imam hatip05 Aralık 2013 23:10

    gün gelecek herkes bu imam hatiplileri lanetleyecek, çünkü işleri güçleri belden aşağılara değinmek sanki tvlerde herşey cok iyi cok faydalı programlar var herşey yolunda, milleti bu konularla meşgul etdiyorlar, böylede süper güç olacaklar, yesinler sizin havanızı

  • adalı05 Aralık 2013 22:47

    kol bacak kelle kesmek çocukların ruhsal gelişimi üzerinde hiçmı olumsuz etkileri olmuyor.yorumları anlayarak cevap ver.tabi anlamak için önce beyin lazım.beyniniz ancak sürekli belden aşağı konularla meşgul olduğundan, vahşet görüntüleri göremiyorsunuz.

  • oktay doğaner05 Aralık 2013 20:24

    yorumlara bak rtük tv deki olanlara karışıyormuş bu kurumun kuruluş amacı ne ? kol bacak kesme ile kucak dansı bu memlekette ne zamandan beri aynı kefeye konuyor ?

  • vatandaş05 Aralık 2013 20:06

    sindirmek gayretinden başka bir şey değil.ekranlarda kol bacak kapa kesiliyor.mecliste poşetlik küfürler savruluyor...rtük te çıt yok ta acuna gelince ahlak polisi kesiliyorlar.

  • ilginç05 Aralık 2013 18:58

    eee tabi rtük imam hatiplilerin elinde olursa olacağı bu, her şeye karışıyorlar